Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δημιουργούν κίνημα… “Δεν ψηφίζω” για τα νέα μέτρα!

Δύσκολη προμηνύεται η προσπάθεια της κυβέρνησης Παπαδήμου να φέρει στη Βουλή και να υπερψηφίσει νέα σκληρά μέτρα καθώς και το Μνημόνιο 2, κατόπιν απαιτήσεων της τρόικας, αλλά και των προϋποθέσεων για την κατάρτιση και εκταμίευση της δεύτερης δανειακής σύμβασης. Ήδη, το “τσουνάμι” σκληρών μέτρων προμηνύει σοβαρή εξέγερση βουλευτών, οπως αποκαλύπτει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα Real News. Mε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου προβλέπουν κοινωνική έκρηξη και λένε όχι στα νέα μέτρα.

Το επεισόδιο αποδοκιμασίας σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μπαρ στο Παγκράτι, ήταν απλώς η υπενθύμιση ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Όπως σημειώνει στο κύριο θεμα της η Real News βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ απειλούν οριζόντια ακόμη και τις ηγεσίες των κομμάτων τους ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν στο… αντάρτικο, προσχωρώντας στο δόγμα «δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω»!

Η σύγχυση που επικρατεί στην τριαδική κυβέρνηση αποτυπώνεται στα πρόσωπα των βουλευτών που τη στηρίζουν. Από τη μία παρακολουθούν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να διατείνεται όι δεν έχει «κόκκινες γραμμές» και, από την άλλη αναμένουν στο ακουστικό τους τις επίσημες θέσεις των αρχηγών τους.

«Ποιου αρχηγού» διερωτώνται στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου είναι- όπως λένε – εξαφανισμένος και οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι πολλοί.
Σε αναμμένα κάρβουνα καλούνται να περπατήσουν και οι βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι συμμετέχουν μεν στην κυβέρνηση, αλλά θέλουν να καταψηφίσουν σχεδόν τα πάντα!

Όσο για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, εκείνοι δεν γνωρίζουν καλά-καλά αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν από την κυβέρνηση, πόσω μάλλον αν θα ψηφίσουν και ποια μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: