Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο φτωχούλης και ο κλαψιάρης.


Γράφει ο Μικρός Φωκίων
Ο κλαψιάρης Ανδρέας άρχισε να σκούζει με απειλές. Μη και τυχών πειράξουμε τον Γιωργάκη. Μακελειό θα γίνει λέει. Προφανώς δεν περπατάει στους δρόμους της Ελλάδας.

Γιατί θα έβλεπε ότι το μακελειό έχει ήδη συντελεστεί. Και το έχει προκαλέσει ο ίδιος μαζί με τον Γιωργάκη, τον Μπένι, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα τα παιδιά.


Μακελειό θα γίνει αν δεν πειραχθούν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας και την καταδίκη σε βιοτικό θάνατο των πολιτών της.

Βέβαια ο κλαψιάρης Ανδρέας προσπαθεί να σώσει το δικό του τομάρι. Γιατί μετά τον Γιωργάκη θα ακολουθήσουν όλοι οι μνημονιακοί.

Νάτος, νάτος ο Κινέζος. Δεν μας έφτανε ο πόνος μας έχουμε και αυτόν να παριστάνει πότε τον «κανονικό» προφήτη και πότε τον μεταπροφήτη.

Δεν κάναμε σωστά την διαπραγμάτευση, είπε, για το μνημόνιο. Σε λίγο θα μας πει ότι η Ελλάδα έπρεπε εξαρχής, από το 2009, να κάνει ένα κούρεμα ή μια επιλεκτική χρεοκοπία ή όπως αλλιώς θέλουμε να ονομάσουμε την πτώχευση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τότε θα είχε πράγματι νόημα ένα κούρεμα 50%. Τώρα, με το PSI αυτό που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε το χρέος από τα 350 δις στα 380 δις.

Είναι το μοναδικό κούρεμα στον κόσμο που αντί να έχεις μετά κοντύτερα μαλλιά θα έχεις μακρύτερα.

Από την άλλη ο Προβόπουλος είπε ότι δεν ήταν αναπόφευκτο το μνημόνιο. Κοίτα να δεις που τότε είχε ανέβει στα κεραμίδια μαζί με τον Κινέζο και φώναζαν για το έγκλημα που ετοίμαζε το ΠΑΣΟΚ.

Νοθευμένα ήταν λέει τα στατιστικά στοιχεία του 2009 και γι΄ αυτό κατηγορείται ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής και ο μέγας σωτήρας Παπακωνσταντίνου ο μισθοφάγος.

Τα στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα μονίμως, από παράδοση και έθιμο, νοθεύονται και μαγειρεύονται. Τα ίδια έκανε ο Κινέζος, τα ίδια έκανε ο Κωστάκης ο κουρασμένος.

Και βγαίνει ο Μιχελάκης και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε το έλλειμμα από 10% και το έκανε 13%.

Βρε, βρε τι μαθαίνει κανείς. Δηλαδή το έλλειμμα επί ΝΔ δεν ήταν 5%, 6%, 8%; Το 10% δηλαδή ήταν μια χαρά έλλειμμα; Μπράβο θωρακισμένη οικονομία.

Λοιπόν βαρεθήκαμε να μας καταστρέφουν και να μας δουλεύουν από πάνω. Μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλληλοκατηγορούνται κάνοντας επί της ουσίας διαγωνισμό στο ποιος είναι ο χειρότερος.

Μια χαρά χειρότεροι είστε και οι δύο. Τόσο μια χαρά χειρότεροι που είναι θρασύτητα να ζητάνε να μας σώσουν ξανά και ξανά.

Ο Χρυσοχοΐδης μας είπε ότι η ανάκαμψη θα μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί το 2013. Όταν θα φτάσουμε στο φθινόπωρο του 2012 θα μας πει ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014. Αλλά τι να κάνει η ανάπτυξη στην χώρα της ύφεσης; Να σπάσει τα μούτρα της;

Δάνειο – γέφυρα σκέφτεται να μας δώσει η τρόικα κατά τον Μάρτη μιας και το κούρεμα ίσως μείνει στα χαρτιά.

Το δάνειο αυτό μας το ξεκαθάρισαν. Είναι για να πληρώσουμε ένα ομόλογο. Όχι, γιατί θα αρχίσουν να μας λένε ότι θα πληρωθούν πάλι μισθοί και συντάξεις.

Επί της ουσίας η Ελλάδα θα πρέπει από τώρα και στο εξής να έχει τόσα έξοδα όσα είναι τα έσοδα της. Όπως ακριβώς θα ήταν τα πράγματα σε μια χρεοκοπία.



Η βίλα ήταν με νοίκι, το αυτοκίνητο ενός φίλου, το κρασί παλιό, το τυρί μουχλιασμένο… δράμα! Τι τραβάνε και αυτοί οι αδερφοί πρωθυπουργών…

Δόθηκαν στην δημοσιότητα ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Ωραία, και τώρα;Θα μας την ξαναδώσουν την λίστα όταν προστεθούν άλλα τόσα ονόματα.

Χάλια πάνε τα πράγματα και στην Πορτογαλία. Όπου τηρούν με ευλάβεια το μνημόνιο. Για να φανεί ολοκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν είναι το αν εφαρμόζεις ένα «λάθος» πρόγραμμα αλλά το ίδιο το πρόγραμμα.

Και επειδή το αποτέλεσμα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Πορτογαλία, μπορούσε να το προβλέψει ο καθένας που ξέρει απλή αριθμητική, ας ψάχνουμε την σκοπιμότητα όλης αυτής της καταστροφής.

Μάχη μέχρι εσχάτων δίνει ο Νταλλάρας (με δύο λάμδα για να μην τον μπερδεύουμε με τον δικό μας και φάμε και καμιά μήνυση στα καλά καθούμενα) με την Μέρκελ για να δούνε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πτωχεύσουμε.

Από το πρώτο μνημόνιο η πτώχευση ήταν σίγουρη, απλά όλα αυτά τα δάνεια (τα ακριβοπληρωμένα) ήταν για να κερδηθεί χρόνος. Για την Γερμανία.

Και η Γερμανία κέρδισε χρόνο, κερδίζει από τους τόκους θα κερδίσει και από την περιουσία της Ελλάδας που έχει υποθηκευτεί για τα δάνεια που μας δίνει.

Η Ελλάδα, μέσω των πολιτικών της, απλά συνεχίζει κάθε τρεις και λίγο να προχωρά με υπερηφάνεια προς μία νέα σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: