Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε χθες βράδυ ο πολυβραβευμένος διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέθανε χθες βράδυ, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο χθες το απόγευμα, στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "H άλλη θάλασσα".

Ο διάσημος σκηνοθέτης διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο του Φαλήρου έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας. Βρισκόταν στο σημείο για το γύρισμα της ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα. Υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.


O Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ο δημιουργός των ταινιών "Θίασος", "Μεγαλέξανδρος", «Ταξίδι στα Κύθηρα», "Ο μελισσοκόμος", "Toπίο στην ομίχλη", "Το μετέωρο βήμα του πελαργού" " Το βλέμμα του Οδυσσέα" και άλλων πολλών, που έκαναν γνωστή την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

To 1998 κατέκτησε στις Κάνες το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του "Μία αιωνιότητα και μια μέρα", κάνοντας ξανά την Ελλάδα περήφανη για τον πολιτισμό της

Δεν υπάρχουν σχόλια: