Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδιος χουλιγκανισμός.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Κυριακάτικο τσαμπουκά αμόλησε από τηλεοράσεως ο πολύς υπουργός Λοβέρδος και κοντέψαμε να τα κάνουμε πάνω μας.

Σε πρωινή εκπομπή του Mega τον ακούσαμε να λέει ότι «όποιος θελήσει να πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό».

Έδωσε δε επίφαση στα λεγόμενά του λέγοντας ότι αυτό το δηλώνει «κατηγορηματικά». Συνέχισε δε και κάτι άλλα περισπούδαστα, λέγοντας με το «υφάκι» του πεζοδρομιακού «ξερόλα» «'ντάξει τώρα, 'ντάξει τώρα», κλείνοντας ελαφρά το ματάκι όπως κάνουν συνήθως οι κουτσαβάκηδες.

Και όλα αυτά διότι ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί για την περίπτωση της αλλοίωσης του ελλείμματος από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. διαπίστωσε ότι εμπλέκονται σε αυτή στελέχη της κυβέρνησης δηλ. ο τότε υπουργός των οικονομικών Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός.

Και αντί να δηλώσει ο συνταγματολόγος ότι πειθαρχεί στις αποφάσεις της δικαιοσύνης όπως όφειλε να κάνει λόγω της ιδιότητάς του, βγήκε να απειλήσει ότι θα γίνει «μακελειό» αν του πειράξουνε τον αρχηγό.

Ποιον απειλείς υπουργέ και ποιος θα είναι ο μακελάρης;; Εσύ;; Μήπως έχεις και προηγούμενη θητεία σε παρόμοια δραστηριότητα; Γιατί κάποιος κύριος Αριστείδης Δεσλής κάτι έχει αναρτήσει για το παρελθόν σου στη Θεσσαλονίκη την 8 Οκτωβρίου 1974. Ακόμα δεν το έχεις διαψεύσει.

Μήπως η απειλή σου στρέφεται κατά του εισαγγελέα επειδή κάνει σωστά τη δουλειά του και διαβιβάζει το φάκελο στη Βουλή όπως υποχρεούται από το άρθρο 86 του Συντάγματος;; Αυτό το Σύνταγμα που εσείς οι πολιτικοί το έχετε καταντήσει κουρελόχαρτο, η μάλλον ακορντεόν που το απλώνετε και το μαζεύετε κατά το συμφέρον σας.

Όπως και η σύνταξή του έγινε (το κάνατε) για το δικό σας συμφέρον.
Πάρε παράδειγμα το άρθρο 56 που λέει ότι:
Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, (.....) δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. 

Αμέσως μετά στη παράγραφο 2 φροντίσατε να εξασφαλίσετε τους εαυτούληδες σας:
2. Από τους περιορισμούς της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Νόμος ορίζει τον τρόπο της αναπλήρωσής τους· κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου αναστέλλεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων των σχετικών με την ιδιότητα του καθηγητή που εκλέχθηκε.
Γι αυτό φροντίσατε ορισμένοι να πάρετε τον τίτλο του πανεπιστημιακού;; Για να έχετε εξασφαλισμένη την «πισινή» σας σε περίπτωση που τεθείτε καλή ώρα όπως τώρα στο περιθώριο;

Όπως και με τα άρθρα 61 και 62 έχετε εξασφαλίσει την ατιμωρησία σας και ας λέει το άρθρο 4 ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
Προφανώς εσείς δεν είστε Έλληνες για να εξαιρείσθε προκλητικά. Έτσι δεν είναι;;

Έτσι και τη Δικαιοσύνη που την επικαλείσθε κατά πως σας βολεύει.
Τη μια τη θέλετε ανεξάρτητη και την άλλη απειλείτε με μακελειό.

Είναι δε απορίας άξιο που ακόμα δεν ξεσηκώθηκε ο δικαστικός κόσμος εναντίον της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς υπουργού και μάλιστα «συνταγματολόγου».

Όμως το μακελειό είναι σε εξέλιξη εδώ και δυο χρόνια. Γιατί, μακελειό είναι το κλάδεμα μισθών και συντάξεων, μακελειό είναι η στέρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους απόμαχους της εργασίας και όχι μόνο, η κατάργηση βασικών φαρμάκων από τις λίστες συνταγογράφησης, μακελειό είναι η αύξηση των ανέργων σε ποσοστό πάνω από το 20% του ενεργού πληθυσμού, μακελειό είναι η εξαθλίωση των πολιτών που πέτυχε η κυβέρνησή σας που σφετερίστηκε την εξουσία ξεγελώντας τους πολίτες με το «λεφτά υπάρχουν».

 Και στη περίπτωση αυτή οι μακελάρηδες είστε εσείς.
Ευτυχώς όμως που καταφέρατε και κάτι σημαντικό. Πολύ σημαντικό.
Καταφέρατε να βάλετε μια μεγάλη τελεία στο κόμμα σας.
Αυτό ίσως το έχετε καταλάβει όλοι σας γι αυτό το ύφος σου καθώς και τα λεγόμενά σου στο κανάλι έκρυβαν και μια δόση πανικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: