Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μιχάλης Γιαννάκης: Αδικαιολόγητη αντικατάσταση των μελών του λιμενικού ταμείου Αντίκυρας.


Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρεμβατικό ρόλο στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή επιδιώκει η κα Κ. Γερακούδη με την αντικατάσταση των μελών της Λιμενική Επιτροπής Αντίκυρας

Για προσπάθεια επανίδρυσης του κομματικού κράτους και ενίσχυσης παρεμβατικού ρόλου στην μετά-ΠΑΣΟΚ εποχή κατηγορεί την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης με αφορμή την πρόωρη αντικατάσταση των μελών της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας.


«Δεδομένου ότι οι προβλέψεις του άρθρου 6 ΒΔ 1939 «περί κωδικοποίησης των περί Λιμενικών Ταμείων Κειμένων και Διατάξεων» ρητά αναφέρουν την τριετή θητεία των Λιμενικών Επιτροπών και δεδομένου ότι η θητεία της παρούσας Λ.Ε λήγει τον Απρίλιο του 2012, είναι προφανές, ότι η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας… λειτούργησε περισσότερο ως το «μακρύ χέρι» του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια προκειμένου να προλάβει την διενέργεια εθνικών εκλογών και να αποκαταστήσει έτσι το παρεμβατικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή» σημειώνει στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας ο Μιχάλης Γιαννάκης ο οποίος εγκαλεί την κα Γερακούδη γιατί αγνόησε την τοπική κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και τους φορείς της περιοχής 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/33534/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Ανώνυμος είπε...

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, ο κ Γιαννάκης! Μεγαλωμένος πολιτικά με την γνωστή λογική της δεξιάς το κράτος είμαστε εμείς επιχειρεί να δράσει και τώρα, εν έτει 2012, με ...τρομοκρατικά μέσα και κομματικά κριτήρια, με διαστρευλώσεις νομικές, πολιτικές και ηθικές.
Ας αρχίσουμε από την άποψή του οτι η δήθεν η Υπερφερειάρχης ''επιχειρεί πρόωρα με κομματικά τερτίπια να καρατομήσει την Λιμενική Επιτροπή Αντίκυρας. Έτσι,την κατηρορεί οτι '' λειτούργησε περισσότερο ως το ''μακρύ χέρ'' του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια προκειμένου να προλάβει την διενέργεια εθνικών εκλογών και να αποκαταστήσει έτσι το παρεμβατικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή''! Δηλαδή, μας λέει ο εθνοπατέρας μας, οτι ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΔΕΞΙΑ (ΗΝ.Δ.) ΔΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΆ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ -ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ - ΡΟΛΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΕΠΟΧΗ!!!.
Ετσι δεν είναι; Και προφανώς το ''έφτιαξε καλά'' το ...κόλπο ώστε ο - μέχρι τις προάλλες Πρόεδρος κ. Αρκάδης- ασκούσε τα καθήκοντά του και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από το 2009 χωρίς ποτέ κανείς να τον πειράξει! Εκτός αν θέλει να μας πει ο κ Γιαννλακης οτι το εν λόγω στέλεχος δεν ανήκει ιδεολογικά στην ΝΔ ( και ισως τώρα στον προσωπικό πολιτικό του μηχανισμό). Να μας πεί δηλαδή - και να καραφλίασουμε - οτι ως υποψήφιος κοινοτάρχης ήταν...ανεξάρτητος. Μην το πείτε κ. Γιαννάκη! Γιατί άλλα ξέρει όλη η Αντίκυρα και τα πέριξ...Συνεπώς κ βουλευτά κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότριοα!
Οσον αφορά τα άλλα τα περι 3ετίας ο νόμος μετράει τον χρόνο με τα έτη!Δεν είναι με την ημέρα! Η ερμηνεία που επιχερεί οκ Γιαννάκης είναι διαστρεύλωση - περιγραφή - του νόμου.Αλλωστε με το έγγραφό του το αρμόδιο Υπουργείο (από 7 Νοεμβρίου 2011) είχε ενημερώσει όλες τις Αποκεντρωμένες Αυτοδιοικήσεις κα φροντίσουν έγκαιρα να συγκροτήσουν τα Συμβούλια για την τριετία 2012,2013,2014. Απλά πράγματα.Ετσι και έγινε σε όλη την Ελλάδα, σε 32 Λιμενικά Ταμεία.