Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανεύθυνες υπογραφές.

Tου Δημήτρη Κακογιάννη
Τελικά αυτά τα στελέχη της κυβέρνησης που αυτοπροσδιορίζονται και ως επίδοξοι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη κάνουν ότι μπορούν για να μας διαβεβαιώσουν ότι κάναμε μέγα λάθος που τους στείλαμε στη Βουλή, ότι μας έπιασαν στον ύπνο, ότι μας ξεγέλασαν και με δόλο (λεφτά υπάρχουν) μας καπηλεύτηκαν την ψήφο και τώρα κάπως αργά για μας και τη Χώρα, διαπιστώνουμε το μέγεθος της βλακείας τόσο της δικής μας όσο και αυτών που επιλέξαμε.

Τώρα διαπιστώνουμε πόσο αφελείς, βλάκες, αλλά και επικίνδυνοι είναι και πρέπει πάση θυσία αν δεν αποσυρθούν από μόνοι τους -αν διαθέτουν που δεν το βλέπω – ελάχιστη τσίπα, να τους στείλουμε εμείς με την πρώτη ευκαιρία.

Μετά το λογύδριο- απειλή του Λοβέρδου για επικείμενο «μακελειό» αν πειραχτεί ο αρχηγός του, είχαμε την επόμενη «μπαρούφα» να εκστομίζεται από τον αλλοπρόσαλλο Χρυσοχοΐδη που βγήκε σε κανάλι να εξομολογηθεί ότι το μνημόνιο που ψήφισε και υπόγραψε δεν το διάβασε διότι κατά δήλωσή του είχε τότε άλλα καθήκοντα αυτά του υπουργού προστασίας του πολίτη.
Έτσι εξηγείται το γεγονός να περνάνε νόμοι στη Βουλή που εκ των υστέρων κρίνονται από τα δικαστήρια αντισυνταγματικοί, αφού ψηφίζονται και υπογράφονται χωρίς να θεωρείται απαραίτητη η ανάγνωσή τους.

Δεν το διάβασε, γιατί δεν ήταν η δουλειά του όπως είπε ο ανύπαρκτος, όμως υπέγραψε την θανατική καταδίκη της χώρας και την εξαθλίωση του λαού της αυτό το ανθρωπάκι, που το παίζει τώρα υπουργός ανάπτυξης, σε μια χώρα χωρίς ανάπτυξη, που η «ανάπτυξη» αναγράφεται μόνο σαν όρος στην εγκυκλοπαίδεια και η ύφεση καλπάζει χωρίς προοπτική βελτίωσης και ας εκκρεμούν δις ευρώ στα ταμεία της Ε.Ε. περιμένοντας να γίνουν οι ανίκανοι ικανοί για να τα απορροφήσουν.

Είπε ο Χρυσοχοΐδης: «Η δήλωσή που έχω κάνει ότι “δεν διάβασα το μνημόνιο, δεν το λέω με καμάρι. Ίσα, ίσα το αντίθετο. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου”.

Και αφού ομολογεί και παραδέχεται τις ευθύνες του, αντί να βρει το θάρρος να παραιτηθεί, όπως και οι λοιποί όμοιοί του, που αν είχαν ελάχιστο φιλότιμο και για να εξιλεωθούν απέναντι σε ένα λαό που τους εμπιστεύθηκε θα ζητούσαν δημόσια συγνώμη και θα τηρούσαν τον κώδικα των σαμουράϊ, αυτοί θέλουν να συνεχίσουν για να «ξαναχτίσουν» όπως λένε την Ελλάδα, αυτή που τόσο άνετα και ανεύθυνα γκρέμισαν.

Έχουμε όπως βλέπουμε σε εξέλιξη μια σκυταλοδρομία ηλιθιότητας, με την σκυτάλη να εναλλάσσεται μεταξύ «κορυφαίων» στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν αμέτι μουχαμέτι να μας πείσουν (και το καταφέρνουν), ότι στερούνται ακόμα και της στοιχειώδους λογικής που απαιτείται στο λειτούργημα που τους έχει ανατεθεί. Βλέπουμε επίδοξους αρχηγούς σε ένα κόμμα που του έβαλαν τελεία, να μάχονται για την προσωπική τους προβολή, χωρίς να κάνουν καν την αυτοκριτική τους και να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους στους τομείς που εποπτεύουν, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την οικονομία, την εργασία και γενικά παντού.

Από εκεί που το μνημόνιο είχε χαρακτηρισθεί από άλλο «κορυφαίο» κυβερνητικό στέλεχος σαν «ευλογία» για τον τόπο, έρχονται τώρα μετά τα μοιραία αποτελέσματα που είχαν και έχουν τα αλλεπάλληλα μέτρα που εφαρμόζονται να ομολογήσουν τόσο οι νυν κυβερνώντες όσο και οι προϋπήρξαντες (Σημίτης) ότι το μνημόνιο ήταν μοιραίο για τη Χώρα.

Έτσι έχοντας μία κυβέρνηση ανίκανη και άσχετη να διαχειριστεί ένα οικονομικό αδιέξοδο που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν, να προσφεύγουν για θεραπεία σε άλλους άσχετους εκπροσώπους της τρόικας, με ταυτοποιημένη ανικανότητα αφού είναι γνωστό ότι από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια, να εφαρμόζουν τα προτεινόμενα από αυτούς μέτρα χωρίς να έρχεται αποτέλεσμα, να το αναγνωρίζουν αυτό ακόμα και αυτοί που τα προτείνουν και παρ όλα αυτά εξακολουθούν να προτείνουν μέτρα με την ίδια συνταγή εξίσου αναποτελεσματικά.

Και αντί να διαολοστείλουνε αυτούς τους ειδικούς, αυτοί να τους προσκυνάνε και σαν χάνοι περιμένουν να τους προτείνουνε την επόμενη αναποτελεσματική «δέσμη». Κάθε φορά δε να μας απειλούν με τη δαμόκλειο σπάθη της έλευσης των τρομερών ηλίθιων εκπροσώπων, σαν τον μπαμπούλα που θα φάει τα κακά παιδιά, αντί να τους απαγορεύσουν την είσοδο στην επικράτεια.

Μια αλληλουχία μέτρων που αντί να βελτιώνουν την οικονομία μεγαλώνει το χρέος με γεωμετρική πρόοδο και αυξάνει την ύφεση σε κατάσταση μη αναστρέψιμη και παρ όλα αυτά τους υπουργούς να διαγκωνίζονται για την αρχηγία του κόμματός τους.

Επιμένουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω στην προ βιομηχανικής επανάστασης περίοδο έχοντας υποθηκεύσει κάθε κρατική περιουσία από ακίνητα μέχρι ορυκτό πλούτο και τον λαό καταχρεωμένο, άνεργο, απελπισμένο, εξαθλιωμένο.

Αλήθεια αγαπητά «πράσινα στελέχη» πιστεύετε ότι στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν θα βρεθούν πολίτες να σας ξαναεμπιστευτούν; Τι θα τους πείτε για να πείσετε;

Ότι ψηφίζατε και υπογράφατε μέτρα χωρίς να τα διαβάσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: