Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας: Πιλοτικό πρόγραμμα στη Βοιωτία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία-πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γεώργιου Μουλκιώτη, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά, ευρεία συνάντηση φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Χημειοθεραπείας υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Ελένης Γιαμαρέλλου και Κυριακής Κανελλακοπούλου με θέμα: «Η κατάρρευση των αντιβιοτικών και η ευθύνη του Έλληνα Πολίτη».


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, λαμβάνοντας υπόψη της το γεγονός ότι η Χώρα μας βρίσκεται πρώτη στη λίστα των Ευρωπαϊκών Χωρών για τη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, τις απόψεις της Ιατρικής Κοινότητας ότι η αλόγιστη υπερκατανάλωση αντιβιοτικών δημιουργεί μελλοντικά προβλήματα στην θεραπεία μικροβιακών λοιμώξεων στον άνθρωπο και επιθυμώντας οι πολίτες να έχουν σαφή ενημέρωση από έγκυρους φορείς σε ζητήματα, που αφορούν στο πολύτιμο αγαθό της υγείας τους, αποφάσισε προς τούτο την διοργάνωση ενός ευρέως σχετικού ενημερωτικού προγράμματος.

Η πρόθεσή της είναι να ενημερωθεί επ’ αυτού, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, ξεκινώντας από τα σχολεία (μαθητές-εκπαιδευτικοί) και περαιτέρω οι Δήμοι και άλλοι φορείς, ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες.

Συμμετείχαν στην συνάντηση οι: Δήμος Λεβαδέων με τους Αντιδημάρχους κ. Β. Παπαλάμπρο και Κων/νο Ρούτη, Δήμος Θηβαίων με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο & εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κ. Γ. Γεωργακόπουλο, κ. Γ. Ντασιώτης Δήμαρχος Αλιάρτου, κ. Κων/νος Γκιζίμης Διοικητής των Γ.Ν.Ν. Λιβαδειάς – Θήβας, κ. Γ. Κατωπόδης εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Σ. Καρακικές Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας, κ. Γ. Βασιληάς Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Ι. Τσούρας Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κα Σ. Άννη εκπρόσωπος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κα. Σ. Καϊτατζή, Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας, κα. Σ. Ταπανλή Πρόεδρος Παρ. Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αλλά και ομάδα ιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Όλοι εξέφρασαν την θέληση της συμβολής στην επιτυχή υλοποίηση της κοινωνικής αυτής δράσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης ικανοποιημένος δήλωσε:
«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις, ώστε οι πολίτες μας, έχοντας την σωματική και ψυχική τους υγεία, ως πρώτο όπλο, να δρουν, να εργάζονται και να παράγουν πρόοδο για τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία ολόκληρη.

                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: