Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Συμμορίες.

του Δημήτρη Δανίκα
Ωδινεν όρος έτεκεν μυν. Πιάσανε, λέει, την μαφία των τοκογλύφων που είχε καταβροχθίσει τον άμπακα στην Θεσσαλονίκη. Σιγά τα ωά! Το εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ.
 Πρώτο λοιπόν. Η εν λόγω παρέα τοκογλυφίας δρούσε επί δεκαπέντε χρόνια. Απρόσκοπτα και ασύδοτα. 
Δεύτερο λοιπόν. Περί τους πενήντα νοματαίους τα μέλη αυτής της συμμορίας. Τουτέστιν δύο λόχοι και βάλε.
Τρίτο λοιπόν. Περί τα δύο χιλιάδες ονόματα περιλαμβάνονται ως θύματα αυτής της ανατριχιαστικής ιστορίας. Δηλαδή ο κόσμος τό' χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Που πάει να πει ότι οι Αρχές της Πόλης, της Πολιτείας και του Νόμου το ήξεραν αλλά το έκαναν γαργάρα.

 Θέλετε κι άλλη, ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη; Ανάμεσα σ' αυτούς τους ευυπόληπτους πολίτες της πόλης με τα κοστούμια, τις γραβάτες και τα αξιοπρεπέστατα επαγγέλματα που δεν διαφέρουν καθόλου από τους νονούς της νύχτας, περιλαμβάνονται άτομα που διατηρούσαν φιλική σχέση τόσο με τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ασε που στο προσεχές μέλλον διόλου αποκλείεται να αποδειχθεί ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία με τα δύο μεγάλα κόμματα ΠαΣοΚ και ΝΔ. 

Να το τραβήξω παρακάτω; Μαφία και μάλιστα επικών διαστάσεων και η εκάστοτε παρέα μεγαλομιζαδόρων στο Υπουργείο Αμυνας. Το ίδιο και η άλλη παρέα, της Μονής Βατοπεδίου με εφαλτήριο πασίγνωστες γραβάτες της πρόσφατης Καραμανλοκρατίας. Το ίδιο και τα Good fellas της Siemens. 

Συμμορία περίπου και οι ποντικοί που κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ίδιο και με την εκάστοτε φορολογική νομοθεσία που οι νομοθέτες της σφυρίζουν τάχα μου αδιάφορα μπροστά στην γιγαντιαία κλοπή των δημοσίων ταμείων.

 Ακόμα και επικυρίαρχος Ράιχενμπαχ μας έκανε ρόμπα, λέγοντας, κομψά ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αποτελεσματική λειτουργία των εισπρακτικών μηχανισμών είναι πρωτίστως πολιτική ιστορία. 

Θέλεις; Τους πιάνεις! Δεν θέλεις; Τότε περί ανέμων τυρβάζεις. Με ένα λόγο όποια πέτρα του συστήματος και να σηκώσεις πάνω σε μια μικρή η μεγάλη μαφία τοκογλύφων, απατεώνων, φοροφυγάδων, κατσαπλιάδων και πειρατών θα πέσεις. 

Αγαπητέ μου, με βούλα και υπογραφή διεθνών οργανισμών, η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ανάλογη με το πιο διεφθαρμένο κρατίδιο της Αφρικής. Ας αφήσουν τους πανηγυρισμούς και αν πράγματι είναι πατριώτες όπως ισχυρίζονται ας μπαγλαρώσουν, τιμωρήσουν και κουρέψουν γουλί τις περιουσίες όλων των μαφιόζων. Πολιτικών, επιχειρηματιών, δικηγόρων, αστυνομικών.

 Γιατί αν ένας συμπολίτης μας κατέληξε στην αυτοκτονία από τους εκβιασμούς και τις οφειλές των τοκογλύφων, εκατομμύρια άλλοι αργοπεθαίνουν από το πάρτι που έχει στήσει η μαφία η μεγάλη. In short, σχετικά με τις τυμπανοκρουσίες, αυτό που έλεγε η νόνα μου: έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: