Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΓΕ: Ανοικτή επιστολή στους κυβερνώντες για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».


Κυρίες και Κύριοι της συγκυβέρνησης 
  
Πάρτε πίσω τον  αναίσχυντο «Κώδικα Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια  ινδικής κάνναβης και την  παράδοση της πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Οι  πολιτικές σας που σπέρνουν στους νέους και στις νέες  την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που τους αφαιρoύν κάθε εργασιακή κατάκτηση και τους στέλνουν  να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας χωρίς δικαιώματα, χρειάζονταν  άλλη μία  μορφή κοινωνικού ελέγχου, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
Για δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα δύο κόμματα εξουσίας, και τα άλλα  κόμματα του ευρωμονόδρομου να νομιμοποιήσουν την χρήση των ναρκωτικών , το διαχωρισμό τους σε «μαλακά- σκληρά », κάτι που δεν πέρασε ως τώρα, μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος.
Σήμερα  βρήκατε  την ευκαιρία  μέσα στη λαίλαπα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συγκροτήθηκε για να μας «σώσει» από τη χρεοκοπία, να νομοθετήσετε και αυτό  το έγκλημα κατά της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, να βυθίσετε και άλλες οικογένειες στην απελπισία, με παιδιά βαλτωμένα μέσα στους «ψεύτικους παραδείσους».
Με τη νομιμοποίηση της πορνείας το 1999 από την κυβέρνηση Σημίτη, με την κρατική πρέζα που διανέμεται στα νοσοκομεία  και τη νομιμοποίηση  της χρήσης με τον σημερινό «Κώδικα Ναρκωτικών» συμπληρώνεται ο στρατηγικός σας στόχος για τη νέα γενιά. Μισοαγράμματοι, φτηνοί μισοεργαζόμενοι, φοβισμένοι και άβουλοι, χωρίς δικαιώματα και προ παντός χωρίς διεκδικήσεις για ότι τους ανήκει. Η καλύτερη συνταγή για μια τέτοια νεολαία είναι η μαστούρα που θα σας απαλλάξει από τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις που προδιαγράφουν την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετείτε.
Την ίδια στιγμή που στερείτε από τη νέα γενιά στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση και στον πολιτισμό, και τη στέλνετε στα μαθητοδικεία όταν  διεκδικούν τα δικαιώματά τους, νομοθετείτε το «δικαίωμα» στη χρήση των ναρκωτικών.
Η ΟΓΕ καλεί, τις  γυναίκες του καθημερινού μόχθου στη χώρα μας, τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά, τις νέες  του μαθητικού θρανίου, του αμφιθέατρου του ΑΕΙ και ΤΕΙ, να ξεσηκωθούν. Οι αγωνιστικές παραδόσεις της χώρας μας δεν  πρέπει να επιτρέψουν τη νομιμοποίηση της πρέζας.
Καμιά αναμονή. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας.
Αν και η τοξικοεξάρτηση είναι γέννημα- θρέμμα του καπιταλισμού και μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο με την ανατροπή του, ωστόσο υπάρχουν άμεσες ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να την περιορίσουν:

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ.

-Όχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.
-ΟΧΙ στο διαχωρισμό «μαλακά-σκληρά».
-Όχι αποποινικοποίηση του χασίς.
-Όχι στα προγράμματα υποκατάστασης, που συντηρούν και δεν θεραπεύουν.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

-Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και όχι «μείωσης της βλάβης».
-Αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης. χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, της εκκλησίας και των ΜΚΟ.
-Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα της τοξικομανίας (εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, πολιτισμός, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΜΜΕ, στρατός, ψυχαγωγία - ελεύθερος χρόνος).
-Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες.
-Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Εκπαιδευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
Κύριοι και Κυρίες της συγκυβέρνησης
Ο «Κώδικας των ναρκωτικών» αποτελεί έγκλημα κατά της νεολαίας.
Να αποσυρθεί τώρα.


ΑΘΗΝΑ  24/1/2012                                    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: