Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Γυρνάμε πίσω στο 60. Λεωφορείο στα ορεινά χωριά μια φορά την εβδομάδα. (video)

Καταδικασμένοι στην απομόνωση νιώθουν οι ηλικιωμένοι της Παύλιανης μετά την απόφαση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας να καταργήσει το ένα από τα δύο δρομολόγια. Χαμηλοσυνταξιούχοι χωρίς ιδιωτικό αυτοκίνητο αφήνονται στην τύχη τους αφού η γραμμή κρίθηκε ασύμφορη. Υψώνουν μπροστά στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας φωνή διαμαρτυρίας και ζητούν να επανέλθει το λεωφορείο της Δευτέρας.

Τονίζουν πως είναι αδύνατον να προγραμματίσσουν όλες τις δουλειές τους, τα ραντεβού με τους γιατρούς για φάρμακα και εξετάσεις μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή!
Το ταξί κοστίζει πάνω από 50 ευρώ και οι ηλικιωμένοι της Παύλιανης εξαναγκάζονται σε διωγμό. Άνθρωποι περήφανοι, που ζουν και αγαπούν τον τόπο τους, το σπίτι τους, πρέπει τώρα να γίνουν βάρος στα παιδιά τους.


Λιγότερα δρομολόγια έχουν στην διάθεσή τους και οι κάτοικοι της Στυλίδας. Θεωρούν όμως απόλυτα δικαιολογημένη την απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ αφού εδώ και καιρό έπαψαν να μετακινούνται με τα λεωφορεία. Οι απίστευτες περικοπές στο εισοδημάτος από την μια σε συνδυασμό με την απόφαση οι στάσεις να βγούν εκτός Λαμίας τους κρατούν σπίτι τους.


Το θέμα των στάσεων ζητά να επαναξετασθεί και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Χαιρόπουλος ως την βασικότερη αιτία μείωσης της επιβατικής κίνησης.


Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι κάτοικοι στην Μοσχοκαρυά, στον Πύργο Υπάτης και στον Καλλίδρομο ενώ η δοίκηση του ΚΤΕΛ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περικόψει κι άλλα δρομολόγια λόγω κρίσης. Ένα ακόμη αγαθό αυτό της συγκοινωνίας σβήνει γυρίζοντας την χώρα μας κάποιες δεκαετίες πίσω...

πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τετοια εξαθλιωση πρωτη φορα στα χρονικα.ειναι σαν τον συνοδο του χωριου μας..ακομη ερχεται..ετσι για να μην ξεχνιομαστε..