Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς για τον Ασωπό.


Κλέαρχος Περγαντάς  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :Τα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας είναι ποιοτικά και ασφαλή για τη δημόσια υγεία

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή 10/02 σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ και συμμετείχε η Περιφέρεια με θέμα «Ασωπός δύο χρόνια μετά – Πορεία υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης».


 Την έναρξη των διαδικασιών στην ημερίδα κήρυξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου και εισηγήθηκαν θέματα Γενικοί Γραμματείς και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Τανάγρας, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής του Ασωπού.

 Ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πρώην Νομαρχιακής διοίκησης Βοιωτίας και τώρα της Περιφέρειας για την ανάδειξη του προβλήματος και την δρομολόγηση λύσεων.

«Με συντονισμένες ενέργειες λύθηκε το πρόβλημα πόσιμου νερού στα Οινόφυτα από το 2008 και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Νεοχωράκι – Ελαιώνας) με έργα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας τάξης μεγέθους 5 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ανάδειξε το θέμα της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και οι συστηματικοί έλεγχοι έδειξαν ότι όλα τα προϊόντα της περιοχής είναι απολύτως ασφαλή. Είναι επίσης γνωστό ότι με πόρους του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας γίνεται η αποκομιδή των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στην περιοχή της Μεσσαπίας» .

 Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέδειξε το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας Κεντρικής Μονάδας Βιομηχανικών Αποβλήτων έτσι ώστε σε συνδυασμό  με χωρικές παρεμβάσεις στην περιοχή (ΓΠΣ  Θήβας , Σχηματαρίου, Αυλίδας και ολοκλήρωση του ΓΠΣ Οινόφυτων – βιομηχανικά πάρκα ) να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: