Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Περί αξιοπιστίας. Και αξιοπρέπειας...


του Νίκου Μπογιόπουλου
Η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος της πλουτοκρατίας είναι γνωστές. Και παροιμιώδεις.
Ορίστε τρία περιστατικά νέας εσοδείας (τα οποία φυσικά δεν κομίζουν γλαύκαν ες Αθήνας):
*

1) Η κυβέρνηση της Ελλάδας, είτε στην προηγούμενη είτε στην τωρινή δικομματική εκδοχή της, απαρτίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Πρόκειται για τα δύο κόμματα με τις «ιστορικές», τις «τεράστιες», τις «αγεφύρωτες» και τις «αβυσσαλέες»... διαφορές.
Πρόκειται, παρεμπιπτόντως, για μια κυβέρνηση που έχει αντιπρόεδρο τον Πάγκαλο και υπουργό Αμυνας τον κ. Αβραμόπουλο, δηλαδή τον - κατά Πάγκαλο - «κύριο τίποτα»...
*
2) Ο εκ μετεγγραφής νέος «αστήρ» της ΝΔ, του ενός εκ των κυβερνητικών εταίρων, ο ακροδεξιός Γεωργιάδης, είναι αυτός που δήλωνε:
«Κανένας βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. δεν πρόκειται να πάει στη ΝΔ. Κα-νέ-νας!»
«Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ.: ο σημερινός, ο νέος του αρχηγός) να μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων και να χρησιμοποιεί εκφράσεις των καραγωγέων, των άθλιων υποκειμένων...».
«Σας φαίνομαι έτοιμος να πάω στη ΝΔ; Έλεος! Τι άλλο θα ακούσουμε. Δηλαδή, αναρωτιέμαι, αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που τα γράφουν αυτά έχουν σώας τας φρένας ή μήπως είναι παρανοϊκοί ναρκομανείς; Είναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά ότι εγώ προτίθεμαι να φύγω από τον ΛΑ.Ο.Σ. και να πάω στη ΝΔ;».
*
3) Η συγκεκριμένη κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συμφωνία που προέβλεπε ημερομηνία λήξης της θητείας της και διενέργεια εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο μήνας έχει 21 Φεβρουαρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: