Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

H νεο-αποικιοκρατία.

Του Δημήτρη Μυ

Επειδή πολλά ακούσαμε χτες περί της μεγάλης μάχης για την ελληνική διάσωση και επειδή πολλά ακόμη θα δούμε το επόμενο διάστημα, καλό είναι εκτός από το μικρό καλάθι μας, να κρατήσουμε και την ψυχραιμία μας: Το φάρμακο που χορηγείται στην Ελλάδα, οδηγεί τη χώρα στον οικονομικό- πολιτικό θάνατο και την κοινωνία στην απόγνωση την οργή την εξέγερση...


Ο Paul Krugman, σε χτεσινό του άρθρο στους New York Times με τίτλο «πόνο χωρίς κέρδος» σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιάζονταν: ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες συρρικνώνονται. Δεν μιλάμε ακόμη για ύφεση επισήμως. Ωστόσο, το καίριο ερώτημα είναι πόσο βαθιά θα φτάσει η ύφεση. Σύμφωνα με τον Paul Krugman η επερχόμενη ύφεση πλήττει ήδη τα έθνη που δεν έχουν συνέλθει από την τελευταία ύφεση. Για μερικά κράτη - όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία , υπογραμμίζει ο Krugman η ύφεση βρίσκεται σε επίπεδο πόνου.

Το αδιέξοδο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, περιγράφεται από την επιμονή των ευρωπαϊκών ηγεσιών στη συνταγή των υφεσιακών πολιτικών, την συνταγή της καταστροφής...

Που οδηγεί αυτή η συνταγή οικονομικής πολιτικής μάλλον όλοι μας θα πρέπει να έχουμε πια αντιληφθεί, μετά την καταστροφή που συντελέστηκε με το πρώτο μνημόνιο. Παράλληλα, ωστόσο, με την οικονομική καταστροφή, συντελείται- εξελίσσεται και η πολιτική εκτροπή.

Την πολιτική εκτροπή περιγράφει γλαφυρά αρθρογράφος των F.T. στην πρώτη παράγραφο του άρθρου του με τίτλο: «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εάν θέλει δημοκρατία».

«Όταν ο Wolfgang Schaeuble πρότεινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλει τις εκλογές ως προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια, κατάλαβα ότι οι όροι του παιχνιδιού γίνονται πιο σκληροί. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποφύγει μία «εσφαλμένη» δημοκρατική επιλογή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση να προχωρήσουμε σε εκλογές, αλλά να σχηματιστεί ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλει την δική της κυβερνητική επιλογή στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της ευρωζώνης».

ΥΓ. Οι απελπισμένοι και εξοργισμένοι ιθαγενείς, δεν είναι αυτό που θέλουν να συναντήσουν οι (νεο)αποικιοκράτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: