Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χρυσή (σε 30 αργύρια) Αυγή.

 του Στάθη
Τελικώς τι ακριβώς ψήφισαν οι 199 στη Βουλή; να πάρουν την Ελλάδα με το 166;
Καλημέρα σας!
Το πολιτικό σκηνικό αποσαρθρώνεται - κυρίως ο δικομματισμός, κι αυτό είναι εν πρώτοις καλό.
Μαζί του διαλύεται και το ΛΑΟΣ! κι αυτό είναι ακόμη πιο καλό! Κατ' αρχήν. Διότι προκύπτει ένα μικρό κακό, που μπορεί να γίνει μεγάλο: δεξιά της Δεξιάς
υπάρχει η Ακροδεξιά και ο Φασισμός.

Η κατάρρευση του ΛΑΟΣ αφήνει στα δεξιά του χώρο για τη "Χρυσή Αυγή". Και το ενδεχόμενο να μπει η "Χρυσή Αυγή" στη Βουλή πρέπει να αποτραπεί εδώ και τώρα.
Διότι η "Χρυσή Αυγή" δεν είναι απλώς ένα ακόμα κόμμα της δεξιάς-ακροδεξιάς, είναι μια ανοιχτά ναζιστική οργάνωση, μια εγκληματική οργάνωση.
Όσον η "Χρυσή Αυγή" εκινείτο στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος, κάτω απ'το 1%, μπορούσε να είναι ο "εύκολος εχθρός" όσων ως μόνο κακό στον καπιταλισμό βλέπουν τον ρατσισμό την ξενοφοβία και την μπατσοφυλακή.
Όμως τα πράγματα είναι λιγάκι πιο σύνθετα.
Όταν έμπαινε το ΛΑΟΣ στη Βουλή η ταπεινότης μου έγραφε ότι αυτό είναι καλό. Διότι το κόμμα  αυτό στη Βουλή θα μετρηθεί, θα ζυγισθεί και θα βγεί λειψό. Όπερ και εγένετο: εμετρήθη, εζυγίσθη και διελύθη.
Η "Χρυσή Αυγή" δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μπορεί έως τώρα να χρησίμευε, το ξαναλέω, ως ο εύκολος στόχος εκείνων που ήθελαν να τα "ρίχνουν" στους φασιστές
για να φαίνονται "αριστεροί" παρ' ότι δεν "τα έριχναν" στους εκσυγχρονιστές, αλλά το παίγνιον τώρα χοντραίνει. Η πιθανότης να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή προβάλλει υπαρκτή, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα το πολιτικό σκηνικό (πλην Αριστεράς), στην προσπάθεια του να ανασυντεθεί, θα αφήσει κενό στην άκρα δεξιά του - εκεί που ελλοχεύουν περιμένοντας να εκκολαφθούν τα αυγά του φιδιού.
Τί είναι όμως η "Χρυσή Αυγή":
Είναι η επίγονος κι απόγονος του ναζισμού κατά τούτο ο πατριωτισμός που δηλώνει είναι ψευδής - -πρόκειται για τους πολιτικούς απογόνους των δωσιλόγων, των μαυραγοριτών και των γερμανοτσολιάδων.
Οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν πατριώτες, ενώ είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι εκείνων που διαμέλισαν την Ελλάδα αφού την κατέκτησαν.
Δεν είναι πατριώτες, είναι εθνικιστές. Δεν αγαπούν την πατρίδα τους, διότι μισούν τις πατρίδες των άλλων.
Δεν αγαπούν τον λαό, διότι τον θεωρούν όχλο. Μάζα αποτελούμενη από υπάνθρωπους που πρέπει να υποτάσσονται στους υπερανθρώπους.
Δυστυχώς η "Χρυσή Αυγή" επωφελούμενη από τραγικά λάθη που έγιναν και γίνονται σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμοναςαγκιστρώθηκε  στο πολιτικό σύστημα - έβγαλε δημοτικό Σύμβουλο. Το ίδιο τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί σε ένα ανώτερο επίπεδο - να εισέλθουν δηλαδή οι ναζί πατριδοκάπηλοι στο Κοινοβούλιο.
Μάλιστα σε περίοδο κρίσης της Δημοκρατίας - με μια "αύρα Δημοκρατίας  της Βαϊμάρης" ήδη να πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Η "Χρυσή Αυγή" όμως δεν είναι περίπτωση ΛΑΟΣ να μπεί στη Βουλή "να ζυγισθεί, να μετρηθεί" και να διαλυθεί, είναι Δούρειος Ίππος.
όχι μόνο για εγκληματικές πράξεις προς τις οποίες ανερυθριάστως προτρέπει, αλλά διότι θα 'ναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο των ξένων. Κι όχι μόνον των ακροδεξιών, αλλά των καπιταλιστών στο σύνολό τους.
Η "λαϊκή ρητορική των ναζιστών, η δημαγωγία τους δηλαδή, μόνον με τα συμφέροντα του λαού δεν έχει σχέση. Δουλειά τους είναι να κοπαδιάζουν τον λαό και να τον πηγαίνουν πεσκέσι στα αφεντικά. Κατ' αρχήν. Και στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης αν χρειασθεί στη συνέχεια.
Μη χασκογελάμε λοιπόν βλέποντας στις δημοσκοπήσεις τη "Χρυσή Αυγή" να ανεβαίνει.
Η Ελλάδα είχε έως τώρα την τιμή να ανήκει στις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν μπόρεσε ο ναζισμός να μαγαρίσει τα Κοινοβούλια τους, ούτε να ριζώσει στην κοινωνία.
Μην πάθουμε κι αυτή τη νίλα τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: