Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα «Βάρκιζα».

του Μενέλαου Γκίβαλου

Στη σύγχρονη «Βάρκιζα» η παράδοση συντελείται χωρίς όρους. Ο δοτός πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν δεν διαπραγματεύονται, φυσικά, τη «σωτηρία» της χώρας, αλλά τους όρους και τη διαδικασία της επίσημης χρεοκοπίας. 




Συντελέστηκε μέσα από ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις ένας απαράδεκτος ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ. Μια κυβέρνηση εθελόδουλων, ένα χρεοκοπημένο και απαξιωμένο σύστημα διακυβέρνησης, οδήγησε τον ελληνικό λαό –με βάση τις ιστορικές αναλογίες– ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΒΑΡΚΙΖΑ», σε μια εθνική ταπείνωση, που οδηγεί νομοτελειακά στην πλήρη πτώχευση και στην οικονομική καταστροφή.

Μια ολόκληρη κοινωνία, χωρίς να χάσει καμιά μάχη, οδηγείται στο κολαστήριο, αφοπλίζεται από τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώ ματα, που τα κατέκτησε μέσα από αγώνες δεκαετιών, και παραδίδεται στους δυνάστες - δανειστές μας. Εκατομμύρια Ελλήνων «εξοστρακίζονται» στην ανεργία, «εξορίζονται» στη φτώχεια και στο περιθώριο, μια ολόκληρη γενιά βιώνει την απελπισία, την απώλεια του παρόντος και του μέλλοντός της.

Στη σύγχρονη «Βάρκιζα» η παράδοση συντελείται χωρίς όρους. Ο δοτός πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν δεν διαπραγματεύονται, φυσικά, τη «σωτηρία» της χώρας, αλλά τους όρους και τη διαδικασία της επίσημης χρεοκοπίας.

Στην πράξη, η όποια διαπραγμάτευση του «κουαρτέτου» δεν αποτελεί παρά διαδικασία συναλλαγής που διεξάγεται μεταξύ τους, ώστε μετά και την επίσημη παράδοση της χώρας και του λαού της να εμφανιστούν ως «αγωνιστές» που περιέσωσαν δήθεν το 13ο και 14ο μισθό ή τις μετοχές των τραπεζών... Αυτό θα τους χρησιμεύσει –όπως ανοήτως θεωρούν– ως το κομματικό «φύλλο συκής», εάν και όποτε διεξαχθούν οι εκλογές...

Το «κουαρτέτο της συμφοράς» δεν διαπραγματεύτηκε επί της ουσίας, γιατί δεν έχει συλλάβει, δεν έχει καν κατανοήσει την κυρίαρχη αντίθεση, το βασικό στόχο των δανειστών μας και της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Γιατί κυρίαρχη επιδίωξη όλων αυτών δεν αποτελεί η κάλυψη των ελλειμμάτων και η αντιμετώπιση του χρέους. ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗ, Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Γι’ αυτό και μειώνουν δραματικά μισθούς και συντάξεις, καταργούν στην πράξη την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις, οδηγούν συστηματικά σε ανεξέλεγκτη διόγκωση της ανεργίας, απαξιώνουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Δημιουργούν με τον τρόπο αυτό μια «καμένη γη», ένα διαλυμένο παραγωγικό δυναμικό, εκατομμύρια εφεδρικού εργασιακού στρατού, διαμορφώνουν, δηλαδή, τους βασικούς όρους για να δημιουργήσουν τις «Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες», δηλαδή περιοχές αποικιοκρατικού χαρακτήρα με μισθούς Βουλγαρίας, με ανασφάλιστους εργαζόμενους, με φορολογική ασυλία... Και, με βάση το αγγλικό Δίκαιο, θα καταληστεύουν την εθνική περιουσία, τον εθνικό και δημόσιο πλούτο, αν δεν τους πληρώνουμε εγκαίρως τα τοκοχρεολύσια...

Επιχειρούν να περισωθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν γιατί «διέσωσαν» το 13ο και 14ο μισθό... Όταν τα δύο τελευταία χρόνια οι υπάλληλοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι έχουν απωλέσει πάνω από τέσσερις μισθούς και συντάξεις... Όταν η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 24% και τα «λουκέτα» στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις μετρώνται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες... Και δεν διερωτώνται καν πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει στοιχειωδώς η οικονομία, όταν το 75% του ΑΕΠ στη χώρα μας διαμορφώνεται από την ιδιωτική κατανάλωση...

Η τρόικα, το ΔΝΤ, οι διεθνείς κερδοσκόποι δεν έκαναν καμιά διαπραγμάτευση. Επέβαλαν τις επιλογές τους, προώθησαν τη στρατηγική τους μέσα από ακραίους εκβιασμούς και τελεσίγραφα.

Επειδή, όμως, χρειάζονται τους εθελόδουλους υποτακτικούς τους και για τις επόμενες φάσεις, καθώς προοικοδομούν το πλαίσιο της επόμενης κυβέρνησης των εντολοδόχων, έριξαν στους Έλληνες «διαπραγματευτές» λίγα «ψίχουλα» για να μπορούν να εμφανιστούν στα διατεταγμένα ΜΜΕ ως «προασπιστές των εθνικών συμφερόντων»...

Πάντως, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ούτε να παραδοθεί ούτε να απαξιωθεί. Θα συνεχίσει τον αγώνα του χωρίς συμβιβασμούς. Η νέα «Βάρκιζα» ισχύει για τους «προσκυνημένους» (Θ. Κολοκοτρώνης), που θα έχουν σύντομα την ανάλογη αντιμετώπιση και από την κοινωνία και από την Ιστορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: