Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η επικαιρότητα της γελοιότητας.

Μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τους γνωστούς άγνωστους ακουκούλωτους της Βουλής, ξαμολύθηκε ο θίασος του επιτυχημένου θεάτρου σκιών να πείσει για τη σοβαρότητά του, κάνοντας επίδειξη γελοιότητας.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας παραχωρήσει το ρόλο του Καραγκιόζη – πρωθυπουργού στο Λουκά Παπαδήμο – ξέρετε αυτόν που θυμίζει τον Τζόκερ στον Μπατμαν με το αιώνιο χαμόγελο του χάνου – μένει πλέον στο παρασκήνιο και ανεβαίνει στη σκηνή μόνο σε έκτακτες περιστάσεις: αποκεφαλισμούς στελεχών που, ξαφνικά, τους έπιασε η συνείδησή τους, σαν να ήταν πονόδοντος – λες και τα ”ναι” που είπαν μέχρι τώρα ήταν λιγότερο καταστροφικά για τη χώρα -, υπογραφές δηλώσεων μετανοίας προς την ΕΕ, κροκοδείλια δάκρυα…

Χατζηαβάτης που ονειρεύεται να γίνει Καραγκιόζης στη θέση του Καραγκιόζη

Αναμφισβήτητα, ο τίτλος του πρωταγωνιστή των τελευταίων επεισοδίων του θεάτρου σκιών ανήκει στον κ. Σαμαρά. Ο ”υπεύθυνος” εθνικός ηγέτης (για κάποιους) από τότε που έγινε συν – προδότης στην κυβέρνηση – ανέκδοτο, έγινε τροϊκα – τώτερος της τρόικα και προκειμένου να μας ε – πιδείξει τις ικανότητές του ως αυριανού (μεθαυριανού, αντιμεθαυριανού θα δείξει..) πρωθυπουργού είπε ακόμη ένα ”ναι” στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και καρατόμησε όσους τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα στον Αντώνιο το Μέγα. Και το εξήγησε ”λογικά”: αν δεν τους διέγραφε, θα ήταν εξαρτώμενος και τι πρωθυπουργός της επόμενης μέρας θα ήταν, αν ήταν εξαρτώμενος; Με κάτι τέτοια κερδίζεις τον τίτλο του ”τρελού του χωριού”..

Και νιώθοντας πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό του, την Αυτού Εξωχότητα τον αυριανό πρωθυπουργό της Τροϊκάδας, επειδή αποκεφάλισε όσους είχαν το θράσος να του πάνε κόντρα, για να μη δεχτούν την προδοσία της χώρας (μα τι θράσος που σου το έχουν κάποιοι να βάζουν την πατρίδα τους πάνω απ’ τον αυριανό πρωθυπουργό..), προχώρησε ένα τεράστιο βήμα μπροστά.

Ένα μικρό βήμα για τον Αντώνη, ένα τεράστιο άλμα για την Τροϊκάδα

Αφού επέδειξε το τι σκληρός άντρας είναι, διώχνοντας στελέχη της ΝΔ – λες και ποιος θέλει να μείνει σε ένα κόμμα που έχει τα γραφεία του στη Λεωφόρο Συγγρού -, και πήρε εύσημα γενναιότητας από το Ευρωκοινοβούλιο (σιγά τα αίματα…), ο αυριανός πρωθυπουργός του ”η Τρόικα δε θα έχει πρόβλημα με αυτό”, τα έβαλε με το δεύτερο που επιβουλεύεται την ονειρεμένη ζωή της Τροϊκάδας ΤΟΥ. Τους κουκουλοφόρους. ”Θα κατεβάσω τις κουκούλες απ’ τα καθάρματα!” Είναι σίγουρο πως μετά από αυτήν τη δήλωση με τα μάτια που έσταζαν αίμα, οι κουκουλοφόροι πάσας εθνικότητας θα επιστρέψουν στις χώρες – τρύπες τους. Όχι, έχεις δει τον Αντώνη θυμωμένο; Άμα θυμώσει ο Αντώνης μέχρι και την Τουρκία μεταφέρει στο Νότιο Πόλο… μην κοιτάς που χάνει το χρώμα του, μόλις δει στην αναγνώριση το τηλέφωνο της Αγκέλας…

Ο κωλοτούμπας έχασε το λογαριασμό

Ο άλλος Μέγας του πολιτικού μας συστήματος, ο Γεώργιος ο Καρατζαφέρης είπε το μεγάλο ”όχι”, μετά από οχτακόσια ”ναι”… Ο Βεληγκέκας που θα έτρωγε τα σκώτια όποιου ήθελε το κακό της χώρας, αφού κυβίσθησε στο πρώτο Μνημόνιο, αφού κωλοτούμπιασε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, αφού ξαναματακυβίσθησε, συμμετέχοντας στην πραξικοπηματική κυβέρνηση, κάνοντας κωλοτούμπα στην αγκαλιά του κ. Παπαδήμου που ”πώς θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους;”. Αφού μας είπε να δώσουμε και τα παιδιά και τις γυναίκες μας, για να μας δανείζουν, ξαφνικά, θυμήθηκε ότι είναι… ξέρετε.. Έλληνας και είπε ”όχι”. Για να παριστάνει ξανά τον πατριώτη σε όσους πάσχουν από προχωρημένο Αλτσχάιμερ (άλλος γερμανικός δάχτυλος…) Έτσι ο Κωλοτούμπας, έχοντας στην άκρη τα δυο κολλητήρια του που είπαν ”ναι”, για να τα έχει και καλά με τους ”μεγάλους”, τώρα θα έχει μούτρα να απευθύνεται και στο λαό.

Το πρώην κολλητήρι και ο πασάς

Στην ίδια λογική με τον Κωλοτούμπα, ο πασάς δέχτηκε στο σεράι το μεταλλαγμένο κολλητήρι που ανέλαβε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος και μετά από την κατήχηση στα τέσσερα των Ευρωπαίων είπε να μας δείξει τι θα πει φασισμός. Εκεί σε μια ευφυέστατη κίνηση των δύο τρισμεγίστων φωστήρων που επί των καιρών τους η Ελλάδα έγινε Τροϊκάδα, ο πασάς μέσα από τη χλιδή του σεράι, δήλωσε μεγαλόψυχα (πώς συγκράτησε τα γέλια του απορώ..) πως παραιτείται της αποζημίωσής του! Απορία: γιατί ακριβώς τον αποζημιώνουμε; Επειδή είναι ο ανώτατος άρχοντας και απολαμβάνει τόσων προνομίων;

Ήταν, λέει, μια συμβολική κίνηση ενδεικτική της κρισιμότητας των όσων περνά η χώρα. Βέβαια, η δική μου η άποψη είναι πως η μόνη συμβολική κίνηση του πασά ήταν το ότι άφησε να συλληφθούν οι πολίτες που εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα όσα κάνει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Μια κίνηση που συμβολίζει το βαθμό που οι υπηρέτες του λαού – μιας και πληρώνονται απ’ το λαό – έγιναν ξαφνικά δυνάστες του.

Για να επανέλθουμε στη γελοία συμβολική κίνηση του πασά, δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του να υποστεί αδιαμαρτύρητα τις νέες αιματηρές θυσίες, τη στιγμή που εσύ και τα οικονομικά σου αποθέματα έχεις και σε θρέφει εξολοκλήρου το κράτος, δηλαδή και πάλι ο λαός. Γιατί ο πασάς ούτε να πάει στα καταστήματα τροφίμων κάθε μέρα έχει, ούτε να πληρώσει το πετρέλαιο για τη θέρμανση, το ενοίκιο και τα χαράτσια που θα προβάλλει το σαδιστικό υποσυνείδητο του κ. Βενιζέλου στο μυαλό του.

Ας κρατήσει, λοιπόν, τους συμβολισμούς για την ψυχανάλυση αυτός που δεν προστάτεψε ως όφειλε ούτε το πολίτευμα ούτε τη χώρα. Ο μόνος συμβολισμός που μένει στους Έλληνες πολίτες είναι αυτός του επικεφαλής ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που, αφού ξεζούμισε επί τριάντα χρόνια τη χώρα, την παραδίδει στους ξένους, για να μοιραστεί μαζί τους τα τελευταία αποθέματα (ουκ ολίγα) πλούτου και την ευτυχία να προκαλούν πόνο σε ό, τι υγιές απέμεινε σ’ αυτόν τον τόπο..

εστάλη από endelehia

Δεν υπάρχουν σχόλια: