Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Όχι στην αμαχητί παράδοση της Ελλάδας.

Γράφει ο Χρήστος Προυκάκης
Χωρίς περιστροφές, και δισταγμούς οι ξένοι δανειστές εξοντώνουν μια χώρα μέλος της ΕΕ μαζί και το λαό της, μέχρι τη τελική υποδούλωση της και τη φυσική εξόντωση των πολιτών της. Η πρωτόγνωρη αυτή επίθεση κατά της Ελλάδας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθώς οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τις Βρυξέλλες και την ΕΚ αλλά από άτυπο διευθυντήριο με επικεφαλής τη Γερμανία και πιθανά μέλη την Αυστρία, την Ολλανδία, και την Φινλανδία.


Μέσα από αυτή τη σύμπραξη ισχυρών έχει καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας της ίδιας της Ευρώπης ενώ έχει παραμερισθεί και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το διευθυντήριο ενεργεί με κριτήριο την ισχύ του συνασπισμού του με πραγματικές κινήσεις πόλεμου επί του πλέον αδύναμων.

Γνωστή και η συνταγή θερμοσυσσώρευσης αδιάθετων κεφαλαίων, εξουθενωμένη μέχρι καταστροφής των ασθενικών οικονομιών, δανειοδότηση με επαχθείς ορούς και εξαρτήσεις.

Με τον πλέον ωμό τρόπο σχεδιάζουν πως θα αφαιμάξουν πόρους, ορυκτό πλούτο, δημόσια περιουσία, ΑΕΠ από την Ελλάδα διότι αυτό εξυπηρετεί τις οικονομικές και γεωπολιτικές βλέψεις τους.

Προφανής και ο στόχος, βαλκανιοποίηση των μισθών, μηδενική κρατική μέριμνα, συντάξεις ψίχουλα και καταρρακωμένη ψυχολογία έτοιμη να προσαρμοσθεί στην προοπτική λειτουργίας ξένων βιομηχανιών στις αυτόνομες οικονομικές ζώνες μετατρέποντας τους πολίτες σε εσωτερικούς τριτοκοσμικούς μετανάστες/εργάτες.

Ήδη η σαρωτική επίθεση με τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς ενισχύουν με κάθε τρόπο την μετανάστευση επιστημόνων, αποδυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και του ελληνικό στρατού για ότι ήθελε προκύψει στο μέλλον εξ ανατολών η και από το βορρά.

Αλλωστε η συρρίκνωση των συνόρων είναι σενάριο που παίζει πολυ από χρόνια με την ευρωπαϊκή Θράκη και την κατάληψη ελληνικών νησιών που ορέγονται κάποιοι από τους γείτονες.

Προ των τετελεσμένων γεγονότων κάποιοι πρέπει να ορθώσουν μπόι πατριωτισμού και εντιμότητας, να αρνηθούν, να πουν όχι, να προστατέψουν το τόπο. Όσο σοβαρό και αν είναι το τίμημα και οι θυσίες η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στους Ελληνες.

Ας μην ξεχνούμε ότι δεκαετίες πριν, αν και ζήσαμε στη φτώχεια, με αξιοπρέπεια καταφέραμε να διαμορφώσουμε, έστω με πολλές αδυναμίες και λάθη, κράτος με υποδομές, κοινωνική πρόνοια και βιομηχανία, κράτος δικό μας, πατρίδα δική μας.

Και πάντως όχι ξεπουλημένη στο κάθε ένα επηρμένο υπάλληλο που έρχεται εδώ με ύφος εισαγγελέα/κατακτητή και πορτοφόλι παραφουσκωμένο από τα λεφτά που εμείς οι αφελείς, τρομάρα μας, τους τροφοδοτούμε επί πολλά χρόνια αγοράζοντας τα “ειρηνικά όπλα-τεχνολογικά προϊόντα” που ξέρει πολυ καλά η Γερμανία να χρησιμοποιεί, εν καιρώ ειρήνης, για να καθυποτάσσει τις ξένες οικονομίες.

Την ύστατη στιγμή ας αφήσουμε στο πλάι τον αλληλοσπαραγμού και τις αλληλοκατηγορίες περί σπάταλης προσωπικής ζωής, ρεμούλας, δολιότητας και διαφθοράς δανείων, άχρηστων υπαλλήλων και διογκωμένου δημόσιου κλπ., που κατέστρεψαν τη χωρά.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να διαμορφώσουμε ενιαίο εθνικό πατριωτικό μέτωπο/δίχτυ προστασίας της Ελλάδας .Αν δεν το έχουμε καταλάβει, μας παίρνουν τη πατρίδα μας χωρίς επιστροφή !

Ελληνες πολιτικοί, όσοι ακόμη έχετε τσίπα και τσαγανό παραιτηθείτε. Μέχρι τώρα έχετε διαπράξει το ολέθριο λάθος να παίρνετε τραγικές αποφάσεις ερήμην του λαού. Ήδη τον έχετε στήσει στο τοίχο με την εντολη για πυρ ελάχιστα να απέχει.

Δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην ψήφιση οποιασδήποτε συμφωνίας αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε μεταξύ των βαρύνονται από τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο χειρισμό του πρώτου μνημονίου των καθυστερήσεων και της αναποτελεσματικότητας που μας οδήγησε στη σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Ούτε και νομιμοποιούνται να πράξουν το παραμικρό πλέον, δεν έχουν τη λαϊκή εντολή, η οργή των πολιτών κορυφώνεται για την καταστροφή ολοκλήρων γενεών Ελλήνων, μαζί και της πατρίδας.

Λύση υπάρχει, εκλογές τώρα για να αποφασίσουν οι πολίτες για τη πορεία του τόπου και τη τύχη τους.

Η ειδησεογραφία σαρώνει το σύνολο του κόσμου, όλοι έχουν στραμμένα τα βλήματα τους επάνω μας. Πρέπει να ακουστεί το δυνατό ΌΧΙ στην κατάληψη της χώρας από τη Γερμανία και τους δορυφόρους της με πρόφαση το μνημόνιο και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ουδέποτε γίναμε προτεκτοράτο κανενός, ούτε και θα γίνουμε Άλλωστε έχουμε κάθε δυνατότητα να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας, όπως έπρεπε να είχαμε πράξει εδώ και δεκαετίες. Η πολιτική βούληση εξέλειπε, καθώς υπερίσχυε το πανίσχυρο μικροκομματικό συμφέρον και η εκδούλευση που πρόσφεραν στους πολίτες.

Έρανο παράδειγμα οι αναποτελεσματικοί πολιτικοί της κυβέρνησης που επί δυόμιση χρόνια όχι μόνον δεν κατάφεραν το παραμικρό για να βελτιώσουν τους οικονομικούς δείκτες άλλα προκάλεσαν στρατιές ανέργων και ταπεινωμένων Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια-αν είναι δυνατόν !

Δεν αξιοποίησαν ακίνητα, δεν έκλεισαν ΔΕΚΟ, δεν ξεκαθάρισαν σοβαρά ζητήματα με γκρίζες αμοιβές, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν άρχισαν συστηματικό πόλεμο κατά τη διαφθοράς, δεν όρθωσαν ανάχωμα στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Και επειδή υπάρχουν τεράστια συμφέροντα ανέγγιχτα άφησαν ανέγγιχτα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας για να μην ενοχληθούν οι “δικοί τους” άνθρωποι, οι κολαούζοι, οι συνδικαλισταράδες, και οι φοροφυγάδες.

Νοιάζονταν για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και όχι για την πραγματική ανάπτυξη. Αυτή που δικαίως ζητούσαν οι δανειστές εταίροι μας, αυτή που επιζητεί κάθε σοβαρός πολίτης.

Γι αυτό και επέλεξαν την εύκολη, ανέξοδη και πετυχημένη συνταγή κόψτε τα κεφάλια των πολιτών, κόψτε τους οτιδήποτε και οσοδήποτε χρειαστεί από μισθούς και συντάξεις. Αυτοί να πληρώσουν διότι δεν αποτελούν υπολογίσιμο αντίπαλο.

Όμως ούτε και αυτό έφερε αποτελέσματα καθώς δεν έπιασαν τόπο οι θυσίες των απλών Ελλήνων πολιτών, δεν διορθώθηκε το παραμικρό και σήμερα μας απειλούν ξανά για επιπλέον μειώσεις ώστε ο μικτός μισθός να φθάσει στα 500 ευρώ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τους χαρτογιακάδες υπαλλήλους των ξένων οικονομικών φορέων να πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα ωσάν να επισκέπτονται χώρα της Αφρικής, απειλώντας κοροϊδεύοντας και κατηγορώντας. Και δεν βρίσκεται κάποιος να τους δείξει τη πόρτα της εξόδου.

Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι απατεώνες, τεμπέληδες, φοροφυγάδες, δεν κλέβουμε όλοι το ελληνικό δημόσιο, δεν έχουμε όλοι χρεωθεί σε δάνεια για λαφισταλάδικη ζωή με πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια, σκάφη και εξοχικά, δεν βγάζουμε χρήματα σε ξένες τράπεζες, δεν απεργαζόμαστε επιστροφή στη δραχμή για να κερδοσκοπήσουμε εις βάρος των συμπολιτών μας.

Ας το γνωρίζουν αυτό όσοι μας λοιδορούν στο εξωτερικό, όσοι κατηγόρησαν τη χώρα, όσοι την υπονόμευσαν σε διεθνή φόρα χαρακτηρίζοντας την ως το πάτο της Ευρώπης. Και προ των πιέσεων το δύσκολο έργο ανατέθηκε σε πολιτικους-μεσσιες.

Οι οποίοι συνηθισμένοι καθώς είναι στην νοοτροπία του “καλοχαιρέτα” είπαν να μην ενοχλήσουν το σύστημα που τους έβαλε και στηρίζει στο χώρο της πολιτικής γι αυτό και στράφηκαν στα αθώα θύματα, το πατέρα σας, τη μητέρα μου, του θείους, τους συγγενείς.

Σε κάθε απλό άνθρωπο των οικογενειών μας που εισέπραττε ένα μισθό, όπως όριζαν οι νόμοι και οι συμβάσεις, για να τον πάρουν πίσω μπας και ισοσταθμίσουν τα τεράστια ελλειμματικό που οι ίδιοι προκάλεσαν επί δεκαετίες.

Στο τοίχο μας έστησαν και εκποιούν την Ελλάδα, χωρίς να λάβουν μέτρα βάσει μακρόπνοου προγράμματος με σαφή στόχο να προστατευθεί πάσει θυσία ο απλός πολίτης-και μάλιστα οι ηλικιωμένοι- και το κράτος πρόνοιας, αντλώντας έσοδα από τις μαύρες τρύπες που πολύ καλά γνωρίζουν, από τον έλεγχο της κακοδιαχείρισης, από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Γι αυτό και συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι ένοχοι ενώπιον όλων μας. Ίσως, το μόνον που τους διασώζει στην συνείδηση του λαού είναι η παραίτηση και η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: