Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Μουλκιώτης:«Η διατήρηση των κοινωνικών παροχών, είναι προϋπόθεση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο  γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Μουλκιώτη, μετά από αίτημα των εργαζομένων στους Οργανισμούς  Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, που είχε αντικείμενο την κατάργησή τους.



Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γιάννης Σταθιάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας κ. Τάκης Δημητρίου, η Προϊσταμένη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Λιβαδειάς Κατερίνα Παπαβασιλείου, η Προϊσταμένη του Οργανισμού Εργατικής  Εστίας Λιβαδειάς Παναγιώτα Χουσιάδα και από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας Θήβας  η Φρειδερίκη Κίρκου.

Μετά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε:
«Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη την απόφαση για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με το αστείο επιχείρημα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων.
Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική της ξαφνικής διακοπής αυτής της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ Οργανισμού και εργαζομένων, μέσω της οποίας, χωρίς καθόλου να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εισφορές των εργαζομένων επέστρεφαν πάλι σ’ αυτούς, με την υλοποίηση προγραμμάτων και μέσα από μια ανακυκλούμενη διαδικασία κίνησης πόρων, και χαμηλοεισοδηματικές οικογένειες τύγχαναν της ισχυρής στήριξης ενός φορέα στη προσπάθεια επίλυσης του βασικού αγαθού της στέγασής τους.
Δεν συναινούμε, ούτε αποδεχόμαστε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Η κατάργηση ΟΕΚ και ΕΕΚ στοχεύει στην ακύρωση και εξουδετέρωση θεμελιωδών κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Προκαλεί πολλά ερωτηματικά, η ηχηρή σιωπή του ΣΕΒ, που μέχρι πρότινος ήταν ο ένας από τους χρηματοδοτικούς πυλώνες των Οργανισμών. Η κοινωνική αλληλεγγύη απαιτεί να πάρει σαφή θέση.
Πιστεύω ότι σε περίοδο κρίσης όπως η σημερινή, θα πρέπει, εάν δεν υπήρχαν, να δημιουργηθούν τέτοιοι Οργανισμοί.
Η διατήρηση των κοινωνικών παροχών, είναι προϋπόθεση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: