Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς του βουλευτές του ν. Βοιωτίας.

Θέμα: κατάργηση  του  οργανισμού  εργατικής κατοικίας

Ο  Ο.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό την στέγαση των εργαζομένων
Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα Ευρώ τον κρατικό  προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται  αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%).

Δεν είναι ζημιογόνος, ούτε ξεπερασμένος, έχει διαρκή προσφορά έργου με ανέγερση εκατοντάδων πρότυπων οικισμών σε όλη τη χώρα, με παροχή χιλιάδων δανείων, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν δική τους κατοικία.


 Είναι ένας δυναμικός αναπτυξιακός φορέας τελείως απαραίτητος τώρα που η ανάπτυξη είναι η μοναδική έξοδος από τη λαίλαπα της καταστροφής. 

Κλείνει κατ’ εντολή της Τρόϊκας και χωρίς την αντίδραση των «σκληρά διαπραγματευόμενων με τις κόκκινες γραμμές» πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την καθοδήγηση κάποιων «κουκουλοφόρων» που βέβαια δεν είναι από την πλευρά των εργαζομένων, αφού πρέπει οι εργοδότες να απαλλαγούν από το 0,75% της εισφοράς τους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (αλήθεια δεν τους έφθανε η μείωση των μισθών κατά 22%).

  • Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας  θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών δεν θα ξαναπάρουν άλλη φορά επιδότηση ενοικίου.
  • Τώρα όλοι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών   χάνουν και την τελευταία τους ελπίδα να   αποκτήσουν δικό τους «κεραμίδι»   μέσω του Ο.Ε.Κ.
  • Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών  θα επιστραφούν τα 18 διαμερίσματα στη Λιβαδειά  που μόλις πριν λίγες ημέρες παραδώσαμε στους δικαιούχους  του ΟΕΚ. 
  • Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών δεν θα αξιοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα οικόπεδα στο νομό (περίπου 134 στρέματα  άρτια και οικοδομήσιμα στη Θήβα,στη Λιβαδειά ,στα Οινόφυτα) για στέγαση, αλλά θα πουληθούν για άλλους σκοπούς.
  • Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών ακόμη και οι ήδη υπάρχοντες οικισμοί στη Θήβα ,στη Λιβαδειά ,στα Οινόφυτα, θα μεταφερθούν στις τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει.
  • Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τις ψήφους ποιων βουλευτών θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις δόσεις των δανείων τους μετά την κατάργηση της επιδότησης επιτοκίου.
  • Και όλοι βέβαια θα γνωρίζουν (και θα αναρωτιούνται γιατί ) με τις ψήφους ποιων βουλευτών  θα καρπωθούν άλλοι τις εισφορές( άμεσα διαθέσιμα 450.000.000 ευρω) που επί χρόνια κατέβαλλαν στο ΟΕΚ που στήθηκε με δικά τους χρήματα. 
Το έργο του ΟΕΚ στο νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ  είναι τεράστιο.
  • 650 εργατικές κατοικίες
  • 1800 δάνεια αγοράς – ανέγερσης
  • 2300 δάνεια αποπεράτωσης – επισκευής
  • 800 οικογένειες το χρόνο με επιδότηση ενοικίου.
  • 100 δάνεια αγοράς – ανέγερσης ειδ. Κατηγοριών (πολύτεκνοι,άτομα με απόλυτη αναπηρία,άγαμες μητέρες κ.λ.π.) 
Με την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή και του εφαρμοστικού νόμου που θα ακολουθήσει όλα αυτά θα σταματήσουν.

Ζητάμε να ρωτήσετε την συνείδησή σας  και να κάνετε το αυτονόητο.

Ακόμη δεν είναι αργά.     

Σύλλογος υπαλλήλων ΟΕΚ
Οι Υπάλληλοι του ΟΕΚ
Νομού Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: