Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Με τσεκούρια και μπουμπούκια.

Γράφει ο Μικρός Φωκίων
Ουρές για ένα κομμάτι κρέας. Ουρές για ένα κιλό πατάτες. Ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Ουρές για μια βεβαίωση. Ουρές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αποτυχίας.

Τριτοκοσμικές εικόνες λένε τα δελτία. Συγγνώμη αλλά σε μια τριτοκοσμική χώρα τι εικόνες θα βλέπαμε;

Όταν το χρέος ήταν στο 120% δεν μπορούσε η Ελλάδα να το εξυπηρετήσει και μπήκε στο μνημόνιο. Το 2020 το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με την τρόικα θα είναι στο 129%.


Το 120% ξεχάστε το. Ήταν πρόβλεψη του προηγούμενου πεντάμηνου. Μέχρι το τέλος του 2012 η πρόβλεψη θα λέει ότι το χρέος θα φτάσει στο 135% του ΑΕΠ.

Και κατά το 2065 θα μπορέσει να γίνει βιώσιμο.

Χρειάζονται περισσότερα δις να μας δανείσουν. Όπου με τα νέα δανεικά να έχουμε μικρότερο χρέος. Παράλογο;
Έλα μωρέ, λεπτομέρειες.


Έτσι οι σωτήρες μας συνεχίζουν να μας σώζουν. Προσφέροντας το ταμείο της χώρας στην τρόικα.

Η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα με αέρα κοπανιστό. Τα μόνα χρήματα που θα περισσεύουν για την χώρα θα είναι αυτά που θα αρκούν για να πληρώνονται οι πολιτικοί. Άντε και για καμιά λαμογιά.

Η λογική της τρόικας λέει: δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να μας πληρώνετε τους τόκους και τα δάνεια. Οπότε θα έχουμε εμείς στα χέρια μας το ταμείο της χώρας και θα τα παίρνουμε μόνοι μας.

Οπότε με τα ρέστα θα πληρώνουμε μισθούς (χαχαχα), συντάξεις (χαχαχα), παιδεία (χαχαχα), υγεία (χαχαχα)… αλλά τα ράφια στα σούπερ μάρκετ θα είναι γεμάτα.

Η μοναδική λύση που μας πρόσφεραν με αντάλλαγμα τον θάνατο των Ελλήνων, όπως ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή είναι αποτυχημένη.

Τι θα μας μείνει; Μια κοινωνία σε αποσύνθεση, ανεργία μεγαλύτερη και από αυτήν που θα είχαμε σε ορίτζιναλ πτώχευση, εργασιακή ζούγκλα, μισθοί Βουλγαρίας, συντάξεις ανύπαρκτες, και όλη η δημόσια περιουσία στους δανειστές μας.

Εύγε παλικάρια…

Τσεκούρια και μπουμπούκια στην γαλάζια πολυκατοικία. Άνευ άλλων σχολίων…

Πλατφόρμα ο κλαψιάρης Ανδρέας, πλατφόρμα η όψιμα αντιμνημονιακή Κατσέλη. Από πλατφόρμες καλά πάμε. Ψηφοφόρους θα έχουν;

Διαγραφέντες νεοδημοκράτες ψάχνουν γέφυρες για να επιστρέψουν στο μαντρί. Είναι γλυκιά η βουλευτική καρέκλα. Είπαμε πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας και μετά το προσωπικό. Εξάλλου είναι υπηρέτες του λαού.

Οι πασόκοι έχουν ένα αποκούμπι. Την υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά ντρέπεται να το πει. Οι νεοδημοκράτες τι αποκούμπι θα βρούνε;

Ποιος είναι ο Σόϊμπλε, αναρωτήθηκε ο «όλα τα υπογράφω» που παριστάνει τον εγγυητή του Συντάγματος.

Την ίδια απορία είχε και ο Σόϊμπλε. Ποιος είναι ο Παπούλιας αναρωτήθηκε.

Εκλογές θα γίνουν όταν το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. Δηλαδή ο Σόϊμπλε και οι Μαρκοζί.

Την εθνική μας υπερηφάνεια δεν την διαπραγματευόμαστε. Εκτός και αν σωθεί καμιά τράπεζα.

Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος. Δεν νιώθεις ένα κενό τώρα; Μα, ο Παύλος; Ο άρχοντας; Που βαδίζουμε κύριοι; Τι κοινωνία δημιουργούμε;

Ρεζίλι γίναμε για άλλη μια φορά στον πλανήτη. Τα διεθνή ΜΜΕ έδειξαν το πρόσωπο του Παπαδήμιου, του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή και του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη την ώρα που τράβαγαν τις κόκκινε γραμμές. Ενδιαμέσως, αντί διαφημίσεως, έδειξαν τις πιρουέτες του πρώτου διδάξαντα, του Τσε Καρατζαφέρ.

Τα χρέη των κομμάτων σωτηρίας θα μείνουν απλήρωτα. Μιλάμε για 230 εκατομμύρια. Όσο είναι δηλαδή το κόψιμο των συντάξεων, των επικουρικών και άλλων εθνοσωτήριων μέτρων που έχουν τυλιχθεί με κόκκινες γραμμές και μπεζ καρδούλες.

Αλλά μην γκρινιάζουμε. Δεν φτάνει που μας έσωσαν να ζητήσουμε και τα ρέστα για τα μαγαζάκια τους; Και από πού θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι σωτήρες μας;

Έχω ένα χρέος κάπου 3000 ευρώ. Στην αρχή σκέφτηκα να φωνάξω τους σωτήρες μου για να το επαναδιαπραγματευτώ. Τελικά το σκέφτηκα. Θα μου έφταναν το χρέος στις 10000 και 3 πράσινα άλογα με κόκκινο φιόγκο στα αυτιά.

Και άντε να βρεις φιόγκο μετά…

Ένα άρωμα ξεχύνεται από την Συγγρού. Άνθισαν τα μπουμπούκια.

Ο Αντώνης Σφουγγαράκης κατάφερε να κάνει την ΝΔ Πολιτική Άνοιξη και με τα μπουμπούκια που μαζεύει θα την μετατρέψει σε ΛΑΟΣ.

Τουλάχιστον ο μπουμπούκος και ο τσεκουράτος δεν θα έχουν πρόβλημα και δεν θα ζαλιστούν από τις κωλοτούμπες. Έχουν συνηθίσει από τον προηγούμενο αρχηγό τους.

Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό είναι στο 11%. Τώρα που θα γίνει 3-4 κομμάτια πως θα μοιράσουν την πίτα;

Βλέπω τον Μπένι να τσακώνεται με τον Πάγκαλο για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι.

Άντε σωθήκαμε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα βλέπουμε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: