Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!

Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.


Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης. 

Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη "Για εθνικούς λόγους" συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία! 

Πιστεύει κανείς ότι «Όλα θα πάνε καλά» και θα έχουμε από το 2014 ρυθμούς ανάπτυξης της Οικονομίας της τάξεως του 4-7% ετησίως για να μην υπάρξει ο κίνδυνος των αναγκαστικών κατασχέσεων;

Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας». 

Δηλαδή απλά εναπόκειται στο κράτος – το οποίο βέβαια θα ελέγχεται πλήρως από την τρόϊκα βάσει του νέου Μνημονίου – να επιλέξει ποια κινητή η ακίνητη περιουσίας θα κατάσχει για να περιέλθει εν συνεχεία στις αποζημιώσεις της τρόϊκας! 

Καταληκτικά η ανακοίνωση προσπαθεί αδέξια να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος με τα εξής λόγια: 


«Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί μια τετριμμένη γραφειοκρατική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται ετησίως τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια, με την οικονομική συγκυρία, φανταστικούς κινδύνους και φαντάσματα του παρελθόντος, θεωρείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, τουλάχιστον αμελής, αν όχι και ατυχής».


Φυσικά απόλυτα ηθελημένα παρακάμπτει την ουσία του δημοσιεύματος, η οποία δεν είναι η σύσταση της Επιτροπής Επιτάξεων, αλλά ο συνδυασμός της Επιτροπής Επιτάξεων και το νέο Μνημόνιο. Γιατί μέχρι τώρα, η Επιτροπή αφορούσε επίταξη-απαλλοτρίωση σε καιρό πολέμου. Μπορεί η επιτροπή να υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα μπορεί α μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εργαλείο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Το Μμημόνιο πλέον είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα, από την στιγμή που έχει αλωθεί το δημόσιο!

Τώρα αφορά σε περίοδο Μνημονίου, που δίνει την δυνατότητα στους ξένους δανειστές να κατάσχουν επί τόπου με απόφαση του δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, την οποία η ελληνική Πολιτεία είναι 100% υποχρεωμένη να αποδεχθεί, να κατάσχουν περιουσία του δημοσίου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως τα νέα δάνεια. 

Και οι ξένοι θα έρθουν να πάρουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν στοχοποιήσει από τώρα: Ακίνητα-φιλέτα, δίκτυα που ανήκουν σε ιδιώτες, ακτοπλοϊα κλπ. 

Και αυτή η επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας την οποία προηγουμένως θα έχει επιτάξει «για τις ανάγκες της πατρίδας»! Όλα αυτά τα ψήφισε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος. Ή μήπως δεν διάβασε, ούτε αυτός, τις 600+ σελίδες του Μνημονίου πριν τις ψηφίσει; 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: