Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ικαρία: Δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους μέσω ανεμογεννητριών.Στον δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας τι απ΄όλα αυτά έχουν γίνει ή θα γίνουν;



Ένασημαντικό ωφέλημα για τους κατοίκους και το Δήμο Ικαρίας προκύπτει από 
την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο όρος Άθερος, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Χριστόδουλος Σταυρινάδης: δωρέαν παροχή ρεύματος στους κατοίκους και περίπου 1,7 εκατ. «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του δήμου.

Αυτό που ανησυχεί το δήμαρχο είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όπως δηλώνει στην aftodioikisi.gr, άμα λυθεί αυτό, «από εκεί και πέρα, όλα συζητιούνται».
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Ικαρίας.
Σχόλιο - πρόταση Στειριώτη για τον τόπο μας (θέση Κούκος Στειρίου αλλά και για τις άλλες τοποθεσίες στον δήμο ΔΑΑ που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες).
Πέρα από τα οποιαδήποτε υπέρ ή κατά της αιολικής ανάπτυξης, νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση προς τους κατοίκους του δήμου ΔΑΑ με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών, όπου θα πρέπει να καλεστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας που θα εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες, για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των ανθρώπων που θα καλεστούν να συμβιώσουν με αυτούς τους γίγαντες (όπως έλεγε και Δον Κιχώτης).
  • Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των ενημερωτικών αυτών συγκεντρώσεων, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να μεταφερθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Ξέρω για κάποιους φαντάζουν ουτοπία τα παραπάνω, πιστεύουν ότι μιλάω για άλλον τόπο και για άλλη χώρα.

  • Πείτε μου όμως, πως αλλιώς μπορείς να συσπειρώσεις τον κόσμο και να τον κάνεις να αγωνιστεί για κάτι που το θεωρεί αθέμιτο ή θεμιτό για τον τόπο του;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !!!!!!!!

Δημήτρης είπε...

Ανώνυμε 11 Ιανουαρίου 2012 12:47 π.μ
Να ασχοληθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Πιέστε τους. Αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11 Ιανουαρίου 2012 1:46 μ.μ.μ
Να πιέσουμε!