Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στείρι: Μας κυκλώνουν οι ανεμογεννήτριες


Στειριώτισσες και Στειριώτες
Φίλες και φίλοι,

καθημερινά και με  γοργούς ρυθμούς μεγαλώνει ο αριθμός των εγκαταστάσεων, των αδειών σε ενεργειακούς ομίλους και των αιτήσεων για βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στον Δήμο ΔΑΑ και ιδιαίτερα στο Στείρι και στο Δίστομο.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι  ανεξέλεγκτη.

Η αθρόα και χωρίς κανένα σχεδιασμό αδειοδότηση αιολικών σταθμών βιομηχανικής κλίμακας έχουν αρχίσει και  γίνονται ορατές.

Ίδη όπως βλέπεται στον χάρτη είναι αδειοδοτημένο στις Σκαριστές και κατασκευάζεται
το αιολικό πάρκο ισχύος 13,8 MW στη θέση Κέδρος και αδειοδοτημένο το αιολικό πάρκο ισχύος 20,7 MW στη θέση Αμάλια 
  • Την Παρασκευή  06-05-201 1 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε η Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού  σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 14 MW της εταιρείας ΄΄ SOLAR ΒΕΑΜ Α.Ε. ΄΄.  στη θέση ΄΄ KAΨΑΛΑ ΄΄, του Δήμου  Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας 
  • Στις 19-04-2011 ήταν να συζητηθεί η Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), αιολικού  σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6,8 MW της εταιρείας Ανεμόπευκο στην θέση Κούκος Διστόμου.
Κατόπιν ( κλικ στον σύνδεσμο) ενεργειών του Δημάρχου κ. Γιάννη Πατσαντάρα το θέμα εξαιρέθηκε και δεν συζητήθηκε στην επιτροπή περιβάλλοντος περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 Στην επιστολή του Δημάρχου επίσης διαβάζουμε το εξής καταπληκτικό: ότι για πρώτη φορά περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου χάρτες, που αποτυπώνουν σε βάθος πενταετίας, ολοκληρωμένα την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας. 

Στον χάρτη επίσης βλέπουμε ότι είναι υπό αδειοδότηση αιολικό πάρκο ισχύος 6,9 MW στη θέση Κούκος Στειρίου.
ΥΓ. Το ψηλότερο σημείο του Απαγορευμένου, πάνω από τις αμυγδαλιές του Πορδάλα λέγεται Κούκιες του Τσεκούρα.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ BRAVO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ! ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΑ, ΤΟΣΟ-ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ,ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.