Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μαργαριτάρια στην ιστοσελίδα του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.


  • Θαυμάστε τα μαργαριτάρια στην ιστοσελίδα του δήμου Δ.Α.Α. σχετικά με το Στείρι.
  • Ο συγγραφέας ή οι συγγραφείς να δημοσιοποιήσουν τις πηγές τους ( βιβλιογραφία, χάρτες συνδέσμους κ.λ.π.) που τεκμηριώνουν τα παρακάτω επιεικώς απαράδεκτα αναρτημένα, δυστυχώς στην ιστοσελίδα του δήμου.
                                                ********* 
Η τράπεζα, αναστηλωμένη σήμερα, λειτουργεί από το 1993 ως μουσείο γλυπτών, όπου εκτίθενται εξαιρετικής ποιότητας μαρμάρινα μέλη απά κτίσματα του μοναστηριού και της ευρύτερης περιοχής. Στο βορδοναρείο (σταύλος), επίσης αναστηλωμένο, εκτίθενται αποτοιχισμένες τοιχογραφίες του 18ου αι., προερχόμενες από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεδεώνος στην περιοχή της ΑνΤίκυρας.
liman_ag_nik
Λιμανάκι των Αγίων Θεοδώρων στον όρμο του Αγ. Νικολάου

Η Παραλία Διστόμου διαθέτει ακτή από λευκό και γκρίζο βότσαλο που είναι οργανωμένη με σκίαστρα, καμπίνες και ντουσιέρες σε όλη την έκτασή της,των περίπου 4 χλμ. αρχίζοντας αριστερά από την πανέμορφη παραλία και το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με την Αντίκυρα στην κυρίως τουριστική παραλία των Άσπρων Σπιτιών.
Μετά την κατασκήmedeonνωση του Αγίου Νικολάου Παραλίας Διστόμου υπάρχει η Ακρόπολη του Μεδεώνος.Ο αποκαλυφθείς θολωτός τάφος τοποθετείται στα 1400-1500 π.Χ. Τώρα σώζεται αρκετό μέρος από το δυνατό φρούριό του ενω τα ευρήματα στις ανασκαφές του 1910 και 1962 βρίσκονται στα μουσεία των Δελφών και της Χαιρωνείας...................................................>

Κάντε κλίκ σε κάθε τόπο της περιοχής Διστόμου για να περιηγηθείτε

Δημοτική Ενότητα Διστόμου
  • Καρακόλιθος
  • Στείρι
  • Όσιος Λουκάς
  • Παραλία Διστόμου - Άσπρα Σπίτια

16 σχόλια:

Ετεροδημότης Στειριώτης είπε...

Κύριες και κύριοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Θα κουνηθεί κανένας σας επιτέλους, για να διορθωθούν αυτές οι παπ....ς που είναι γραμμένες στην ιστοσελίδα του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε τους προηγούμενους και λέγαμε ότι ήταν της γραβάτας και τίποτα άλλο,αλλά βλέπω και τους νυν και με πιάνουν τα κλάματα όπως λέει και το λαϊκό άσμα για το κατάντημα του χωριού μας,πότε επιτέλους θα καταλάβουν όλοι αυτοί που εμείς τους εκλέγουμε με την ψήφο μας για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του χωριού μας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...............

Στειριώτης είπε...

Ανώνυμε (ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ... )μόνο με το όνομά σου.

Έχεις τα κότσια;

Ανώνυμος είπε...

γιατι η δημοτικη αρχη δεν πατησε ποδι στους διστομιτες για τη γιορτη κρασιου που γινεται τωρα μαζι με τις εκδηλωσεις του χωριου μας;

Αγανακτισμένος είπε...

Ανώνυμε 12 Αυγούστου 2011 5:24 μ.μ.

Επιλέγουμε να στηρίζουμε πολιτικούς που στην πλειονότητά τους, δυστυχώς, παραμένουν καθηλωμένοι σε άλλες εποχές και νοοτροπίες, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα,με την αποψη σου αγανακτησμενε.Ειναι επισης πολυ μικροι για εναν τοσο μεγαλο δημο.Δεν θελει μονο καλο καραβοκυρη αλλα και δυνατους λοστρομους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ,ΟΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ,ΟΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΓΟΥ,ΟΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΕ ΕΞΩΚΛΗΣΣΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΟ? ΟΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ,Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ? ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

Ανώνυμος ΙΣΤ¨ είπε...

Ανώνυμε 13 Αυγούστου 2011 11:26 π.μ.

Να τους βάλουμε σε γυάλα για να μην μας πάθουν τίποτα!!
(Και ποιος θα μας εκπροσωπήσει την επόμενη πενταετία.)

Ανώνυμε
Μόνοι τους επέλεξαν να μας εκπροσωπήσουν.
Εάν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις τυπικές και τοπικές υποχρεώσεις τους ας παρατηθούν και να έλθουν στην θέση του οι αναπληρωματικοί.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11.26.ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΥΡΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ.ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΕ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΔΗΜ.ΑΡΧΗ.ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ;ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ.ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13 Αυγούστου 2011 2:30 μ.μ.

Φοβάμαι ότι σε κοροϊδέψανε,δεν γνωρίζεις τον τόπο σου και αγνοείς ή παραβλέπεις γεγονότα:
α)Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Λάκκα ανήκει στο Κυριάκι.
β)Δεν είχανε ανακοινώσει ότι θα είναι ο σεβασμιότατος στον εσπερινό για την μνήμη της οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.
γ) το σχόλιο αυτό έχει δημοσιευθεί στο Τσοπάνο της Αράχωβας

Ανώνυμος είπε...
ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤ/ΡΧΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΣΤΕΙΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;EΠΕΙΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ.
31 Ιουλίου 2011 5:45 μ.μ.
Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/2011/07/blog-post_6249.html#ixzz1UuYj4oej

Ζήτησε λοιπόν ευθύνες από τον πρώην αντιδήμαρχο που τον υποδέχθηκε στο Στείρι και ρώτησέ τον επίσης ποιος ενημέρωσε τον πρώην δήμαρχο,τον κύριο εκείνον που δεν του επιτρέψανε ( απόσυρε την υποψηφιότητά του ) οι κάτοικοι να συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 να μας εκπροσωπήσει.
Πιστεύω να σε βοήθησα στο να ανεβάσουμε λίγο το επίπεδό μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11.26.αφου δεν προλαβαινετε να πατε σε τοσες εκδηλωσεις,εχετε πολλα πραγματα στο μυαλο σας,τις μισες λαμπες του χωριου που δεν αναβουν τις εχετε δει;μια γιρλαντα που κρεμεται και θα πεσει σε κανενα αυτοκινητο την εχεται δει;η μηπως φταιει ο κοσμος που δεν σας το εχει πει;η δουλεια σας αυτη ειναι.αλλα καλα σας γραφουν μεγεια τα μπανια και τιποτα αλλο.τι να κανει ο ερμος ο προεδρος μονος του;

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ.ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ.ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ είπε...

ΠΡΟΣ 6:01 μ.μ.αν εγώ κάνω νιάου νιάου στα κεραμίδια, εσύ κάνεις μπαμ μπαμ από χιλιόμετρα.Τι να κάνουμε, έχουν πρόσφατο παρελθόν και μερικοί κύριοι σαν του λόγου σου έχετε βαλθεί να τους αγιοποιήσετε,με την επιλεκτική μνήμη σας ή την ηθελημένη αμνησία σας.Και δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος που τους τοποθετήσαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στειριώτης είπε...

Προς (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.)
** ΟΧΙ σ΄αυτούς που προσβάλλουν και λασπολογούν από το ταμπούρι της ανωνυμίας άλλους ανθρώπους.
** ΝΑΙ στην ανωνυμία,που ασκείται με αρχές και κανόνες.