Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΚ-Π.Α.ΜΕ:Επιστολή για άμεση σύγκλιση Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση(ΕΣΚ)-Π.Α.ΜΕ.

Λιβαδειά 31/1/2012

  Προς
  Πρόεδρο &  Γραμματέα Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς



Συνάδελφοι

Το παιχνίδι που παίζεται από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου,  τους εργοδότες και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι οποίοι εμφανίζονται δήθεν να δέχονται πιέσεις από την τρόικα για να αποδεχτούν νέες ανατροπές στα Εργασιακά και Aσφαλιστικά μας δικαιώματα είναι προκλητικό και εκβιαστικό. Σήμερα γενικεύουν και κλιμακώνουν τον καθολικό πόλεμο ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

 Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση που τους πρέπει, στο θράσος και την πολιτική τους αναλγησία όταν την ίδια ώρα που ρίχνουν το λαό στα τάρταρα, ισχυρίζονται ότι σώζουν το λαό και την πατρίδα από τη χρεοκοπία.

Σε μια περίοδο που γενικεύεται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της στο διάλογο σφαγείο, συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και πολύ περισσότερο των πολιτικών φορέων που τα προωθούν.

Οι απεργίες πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόϊκα.

Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε ως μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς την άμεση σύγκλιση της Διοίκησης του ΕΚΛ, με θέμα απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική πανεπαρχιακή απεργία στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα.


Οι αιτούντες

Πελέκης Γιώργος       Τάτση Νατάσα

Μέλη του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: