Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: Επικίνδυνη για τη χώρα και τις προοπτικές της η δανειακή σύμβαση .


Οι Οικολόγοι Πράσινοι
  •   θεωρούμε τη Δανειακή Σύμβαση επικίνδυνη για τη χώρα και τις ευρωπαϊκές προοπτικές της,
  • θεωρούμε πως η σημερινή Βουλή δεν έχει καμία νομιμοποίηση να προχωρήσει σε κύρωσή της,
  • Καλούμε τους βουλευτές να την καταψηφίσουν αν -παρόλα αυτά- τεθεί σε ψηφοφορία
  • Ζητούμε προκήρυξη εκλογών ώστε μέσα από υπεύθυνο δημόσιο διάλογο για τις προοπτικές της χώρας να προκύψει νέα Βουλή η οποία θα προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας
  •  Καλούμε τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα και στις 5μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.



       Ο συν-εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Κρομμύδας δήλωσε σχετικά:
«Αυτή τη φορά, οι αποτυχημένες συνταγές συνοδεύονται από εντελώς μη ρεαλιστικούς στόχους και αυστηρές τιμωρίες για τη μη επίτευξή τους. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που το μόνο που εγγυάται είναι η σταδιακή εκδίωξη της χώρας από την ευρωζώνη. Δεν παίζουμε στα ζάρια την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη Δανειακή Σύμβαση.»
Η συν-εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου συμπλήρωσε:
« Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους πολίτες την Κυριακή να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές που υποθηκεύουν τον τόπο για δεκαετίες. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν νομιμοποιείται να υπογράψει την αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και να ολοκληρώσει την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής. Είναι ανάγκη την ύστατη στιγμή να εισακουσθεί η φωνή των πολιτών και της κοινής λογικής. Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, οι εκλογές δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως εμπόδιο στην διακυβέρνηση. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα και να διεκδικήσουμε τόσο την αξιοπρέπεια όσο και τη βιωσιμότητα της χώρας»

Το Γραφείο Τύπου

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3306301

Δεν υπάρχουν σχόλια: