Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αλαζονικός επικυρίαρχος ο Στρος - Καν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Προκλητική ήταν από πολιτική σκοπιά η συμπεριφορά του διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Λογικό και αναμενόμενο ήταν βεβαίως να έρθει στην Ελλάδα για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού αυτή αποτελεί τον ιμάντα υλοποίησης και εφαρμογής των αποφάσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ για τη χώρα μας. Ως «κυβέρνηση Μνημονίου» είναι απολύτως αντιληπτό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου χαίρει της υποστήριξης των επικυρίαρχων της ελληνικής οικονομίας.

Κατανοητό είναι επίσης να ζητά ο Ντομινίκ Στρος - Καν, έστω και επί ματαίω, την πολιτική υποστήριξη του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων, που φυσικά την αρνούνται στη συντριπτική πλειοψηφία τους.
Συνιστά πρόκληση όμως να ισχυρίζεται ο διευθυντής του ΔΝΤ ότι ο ελληνικός λαός «κρίνει αναγκαία» τα μέτρα του Μνημονίου και ότι αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου μήνα! Οταν το ΠΑΣΟΚ χάνει δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες στις περιφερειακές εκλογές έναντι του αποτελέσματος που είχε σημειώσει στις προ έτους βουλευτικές εκλογές, είναι προφανές ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.
Δεν δικαιούται επίσης να συνιστά στη ΝΔ, κατά τη συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ότι θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ του Μνημονίου.
Αν θέλει να το κάνει αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να λάβει και μόνο του τη σχετική απόφαση, χωρίς τις υποδείξεις του... αποικιακού κυβερνήτη της Ελλάδας.
Αγνοούμε πάντως αν η κυβέρνηση κρίνει ότι η επίσκεψη του Στρος - Καν τη βοήθησε.
Αντικειμενικά όμως ο ελληνικός λαός μόνο ενθουσιασμό δεν αισθάνθηκε ακούγοντας τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ να λέει στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό, πρώτον ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και δεύτερον ότι απαιτούνται περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, βγάζοντας ψεύτη τον Γιώργο Παπανδρέου που μόλις προ ημερών διατεινόταν σε όλους τους τόνους ότι αποκλείεται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!
Ο κόσμος τρόμαξε με αυτά που άκουσε. Οι Ελληνες συνειδητοποιούν πλέον όλο και βαθύτερα ότι δεν υπάρχει τέλος στα μαρτύρια που θα υποστούν ως αποτέλεσμα της υπαγωγής της χώρας μας στο απεχθές καθεστώς του Μνημονίου και ότι οι εκάστοτε κυβερνητικές υποσχέσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του», κατά τη λαϊκή ρήση. Δεν έχουν καμιά αξία διότι ούτως ή άλλως τίποτα σοβαρό δεν αποφασίζει πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου από τη στιγμή που οικειοθελώς εκχώρησε σε ξένους δυνάστες την οικονομική κυριαρχία της Ελλάδας.
Μόνο από τους ξένους αφέντες θα μαθαίνουμε πλέον την τύχη μας και αυτόν τον χαρακτήρα είχε συν τοις άλλοις και η επίσκεψη του διευθυντή του ΔΝΤ.
Παρά τα φληναφήματα περί ανάπτυξης, η γραμμή του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι ξεκάθαρη και ο Ντομινίκ Στρος - Καν τη διατύπωσε με τεχνοκρατική σαφήνεια: όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι Ελληνες θα φτωχύνουν για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί»!
Καμιά ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα. Οι μισθοί και οι συντάξεις μας θα πέσουν στα τρία τέταρτα ή στο μισό και μέσα από αυτή τη φτώχεια και τη μιζέρια οι υπηρεσίες μας θα στοιχίζουν φθηνότερα, ίσως και κάποια προϊόντα μας, ώστε οι ξένοι να αγοράζουν εξαιτίας των χαμηλών τιμών τους.
Οπως δηλαδή ο Δυτικογερμανός τουρίστας ερχόταν π.χ. στην Ελλάδα του 1970 και αισθανόταν «πασάς στα Γιάννενα», αυτό θα γίνεται και στην Ελλάδα του 2010 και του 2020. Είναι τόσο τραγικά απλό!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Προεκλογικός... «ευρω-σωτήρας»
Στην καμπάνια του Ντομινίκ Στρος - Καν να κατακτήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012 εντάσσεται και η επίσκεψή του στη χώρα μας. Εμφανιζόμενος ως «σωτήρας» όχι μόνο της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας ή αύριο και της Πορτογαλίας και ποιος ξέρει ποιας ακόμη ευρωπαϊκής χώρας, ο Στρος - Καν θέλει να δείξει στους Γερμανούς ως ηγέτες της Ευρώπης και στους Γάλλους συμπατριώτες του ως ψηφοφόρους ότι αξιοποιεί την ιδιότητά του ως διευθυντή του ΔΝΤ για να σώσει το ευρώ και την ίδια την ΕΕ! Εχοντας την υποστήριξη του Βερολίνου και τις πλάτες της Ουάσιγκτον, ο Στρος - Καν υπολογίζει ότι θα κατακτήσει και το Μέγαρο των Ηλυσίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: