Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συμβάσεις πέντε μηνών μέσω ΜΚΟ


Νέες μορφές ευέλικτης απασχόλησης για συμβασιούχους. Ο Δήμος Αθηναίων θα χρησιμοποιεί εργαζομένους με αποδοχές 625 ευρώ μηνιαίως, πλήρες ωράριο και σύμβαση πέντε μηνών την οποία θα υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις!...
Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», είναι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι απασχολούμενοι θα εργάζονται σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων, φύλαξη και καθαρισμό περιοχών, μέριμνα ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδών κ.λπ.
Ένταξη 400
Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περίπου 400 εργαζομένους με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους και τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών. Οπως ανέφερε ο γ.γ. του δήμου Θ. Λιβάνιος, το καθεστώς απασχόλησης δεν θα έχει σχέση με εκείνο των Stage και ο δήμος θα ακολουθήσει διαδικασίες εφάμιλλες του ΑΣΕΠ για την επιλογή.
Οι ΜΚΟ που θα συμμετέχουν δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλά εκείνες είναι που θα έχουν την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση και το κλείσιμο του έργου που θα έχουν αναλάβει, ενώ ο δήμος δεν φέρει ευθύνη αφού «δεν θα συμμετέχει ούτε στη διαδικασία των εκταμιεύσεων και των πληρωμών των αμοιβών».
Υπέρ των προσλήψεων ψήφισε η παράταξη Καμίνη και κατά οι υπόλοιπες, πλην της παράταξης Κακλαμάνη, η οποία επισήμως δήλωσε θετική ψήφο αλλά μέλη της δήλωσαν στο τέλος λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια: