Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 57ου ΡΑΛΙ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»

Μυρωδιά βενζίνης, σκόνη παντού, θόρυβος που τρυπάει τα τύμπανα, αυξημένες δόσεις αδρεναλίνης: το Ράλι «Ακρόπολις» επιστρέφει για να ανοίξει την πόρτα του ελληνικού αθλητικού καλοκαιριού.


Στην αφετηρία θα στηθούν απόψε (19.30) κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης 42 πληρώματα, τα 18 στους «μεγάλους». Ο πολύς Σεμπαστιάν Λεμπ μονοπωλεί τους προβολείς με το Citroen DC3 του, αλλά ο Φινλανδός νικητής του 2009 Μίκο Χιρβόνεν (Ford Fiesta) απειλεί την παντοκρατορία του Αλσατού στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι μόλις 13 βαθμοί: 113 έναντι 126. Το «Ακρόπολις» είναι ο 7ος αγώνας του φετινού, θεαματικού WRC. Τον προηγούμενο -στην Κόρδοβα της Αργεντινής- τον κέρδισε ο Λεμπ.
Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές των Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Σεμπαστιάν Οζιέ, Χένινγκ Σόλμπεργκ, του διάσημου από τη Φόρμουλα 1 Κίμι Ράικονεν που επιστρέφει έπειτα από δύο μήνες, αλλά και η ελληνική των Λάμπρου Αθανασούλα, Νίκου Ζακχαίου. Οι δύο Ελληνες εξασφάλισαν ένα Ford Fiesta RS WRC χάρη στα 34.000 ευρώ που συγκέντρωσαν από χορηγίες. Το 2009 είχαν επικρατήσει στην κατηγορία τους με το Skoda Fabia S2000.
Το πρόγραμμα
Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν αύριο στη Στερεά Ελλάδα: Θήβα, Ελάτεια, Ελευθεροχώρι, Ρεγγίνι, Θήβα, Μαυρολίμνη. 
Το Σάββατο η δράση μεταφέρεται στην Πελοπόννησο: Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και η (πρώτη ύστερα από δύο δεκαετίες) νυχτερινή ειδική διαδρομή της Νέας Πολιτείας. 
Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει από τους Αγίους Θεοδώρους, θα περάσει από τα Νέα Πίσσια και θα συμπεριλάβει την πολυσυζητημένη Power Stage το μεσημέρι στο Λουτράκι.
«Ορισμένες ειδικές διαδρομές έχουν πολλές πέτρες, άλλες είναι σχετικά σκληρές, αλλά συνολικά είναι καλές», σχολίασε ο Λεμπ. «Αγαπώ αυτόν τον αγώνα», πρόσθεσε ο Σόλμπεργκ. Το «Ακρόπολις», που επιστρέφει στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι έπειτα από μια χρονιά απουσίας, αποτελείται από 18 διαδρομές ή 1.218 χιλιόμετρα. Οπως επισήμανε χθες ο συνήθως άτυχος σε ελληνικό έδαφος Λάτβαλα, η Ελάτεια θεωρείται η πιο απαιτητική απ' όλες.
Χάρτες και πληροφορίες σχετικά με το «Ακρόπολις» μπορείτε να βρείτε στο www.acropolisrally.gr/        

Δεν υπάρχουν σχόλια: