Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου του Μιχάλη Γιαννάκη


Αθήνα, 22 Ιουνίου 2011
Η κυβέρνηση του Μημονίου συνειδητά υποβαθμίζει το νομό Βοιωτίας

Για προσπάθεια συνολικής υποβάθμισης του νομού Βοιωτίας έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης με αφορμή την συμμετοχή του  στο Συλλαλητήριο των κατοίκων της Θήβας την Τρίτη 22 Ιουνίου 2011.


«Η κατάργηση του τελωνείου, η μετατροπή της ΔΟΥ Θηβών σε παράρτημα, η υποβάθμιση του νοσοκομείου Θηβών και η κατάργηση του ΟΕΚ αποτελούν τους κρίκους της ίδιας αλυσίδας που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση του Μνημονίου στην τοπική μας κοινωνία.» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την φωνή των πολιτών της Θήβας αυτούσια στα αποκομμένα από τους πολίτες κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ειδικότερα για το ζήτημα των αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Μιχάλης Γιαννάκης, συμμετέχοντας στο σημερινό Συλλαλητήριο των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Μιχ. Τιμοσίδη, δήλωσε:

«Δεν ξέρω από πού εκπορεύεται το κλίμα ικανοποίησης που εξέπεμψαν και μετέδωσαν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη, αφού δεν συνάδει ούτε με τη σκληρή πραγματικότητα και τις διαρκώς υποβαθμιζόμενες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ούτε με την Μνημονιακή πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Ανάλογες δεσμεύσεις, άλλωστε, είχε αναλάβει ο κύριος Υφυπουργός και σε παλαιότερη Επίκαιρη Ερώτηση που είχα υποβάλλει. Η πρακτική που ακολουθεί, όμως, διαψεύδει τις δεσμεύσεις που ο ίδιος έχει αναλάβει.

Όπως και να διαχειριστεί πλέον η κυβέρνηση την αναξιοπιστία της, λίγη σημασία έχει. Αντίθετα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πολιτική ηγεσία γνωρίζει πλέον από πρώτο χέρι τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι φορέων της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής. Αυτά τα επιχειρήματα είναι που καθιστούν όχι απλώς ανεπίτρεπτη την όποια υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά αιτιολογούν σαφώς και επιβάλλουν την αναβάθμισή και ενίσχυση των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας.

Οφείλει ο Υφυπουργός να τιμήσει τις μόνιμες επωδούς της κυβέρνησης που υπηρετεί περί «δημόσιας διαβούλευσης» και «ανοιχτής διακυβέρνησης» και να ακούσει την φωνή των πολιτών. Ειδάλλως όσα τέτοια ή παρόμοια ευφυολογήματα εφεύρει η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού προκειμένου να περάσει τις αλλαγές που απορρίπτει η κοινωνία, θα πέσουν στο ίδιο κενό στο οποίο πέφτει και η κυβέρνηση στο σύνολό της.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, με ψυχή, σθένος και ενωτική, διεκδικητική προσπάθεια και δίνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση του Μνημονίου που ισοπεδώνει το κοινωνικό κράτος ότι θα μας βρει συνολικά απέναντι και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των Νοσοκομείων του νομού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: