Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου του Αθανασίου Χειμάρα


Δελτίο τύπου
Χαλκίδα , 27.06.2011
 Θέμα: «Δηλώσεις του κου Αθανασίου Χειμάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με την αυριανή  ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή»

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα και πριν την έναρξή της, ο κος Αθανάσιος Χειμάρας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρότεινε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης, σε επίπεδο μόνο των επικεφαλής των συνδυασμών, το θέμα του Μνημονίου 2 ( παρόντες επικεφαλής ήταν μόνο ο κ. Αθ. Χειμάρας και ο κ. Αν. Χρονάς ).
Δυστυχώς όμως ο κ. Περιφερειάρχης απέρριψε την πρότασή του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόβλημα.
Ο κ.  Αθ. Χειμάρας σχετικά με την αναμενόμενη αυριανή ψήφιση του Μνημονίου  2                                ( μεσοπρόθεσμο) δήλωσε:
« Θεωρώ ότι σήμερα η προσοχή όλων των Ελλήνων είναι στραμμένη στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, από την οποία θα ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 ή Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το οικονομικό αυτό πρόγραμμα θεωρείται άδικο και καταστροφικό για το αύριο των Ελλήνων και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων.
Πιστεύω λοιπόν, ότι εμείς σήμερα, έπρεπε από τη Χαλκίδα, να στείλουμε ένα ψήφισμα- μήνυμα στην Κυβέρνηση, από την οποία να απαιτούμε:
Μα μην ψηφιστεί αύριο το Μνημόνιο 2 και να ζητήσει η Κυβέρνηση από την Τρόϊκα, την επανεξέταση και επαναδιαπραγμάτευση των αντιαναπτυξιακών όρων των και παραπέρα επώδυνων οικονομικών μέτρων.
Οι Έλληνες πλήρωσαν ήδη, το πρώτο αποτυχημένο Μνημόνιο, για αυτό ας τολμήσει το Κοινοβούλιο να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ, προκειμένου να μην φορτωθεί και ένα δεύτερο χειρότερο Μνημόνιο, το οποίο θα αυξήσει τη φτώχια, την ανεργία και θα παρατείνει την ύφεση. »


 Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: