Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"Η Ελλάδα γίνεται σκλάβα της Ε.Ε"


Του Χρήστου Δημήτρη
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν η αναφορά στην εθνική ενότητα, που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, ότι «προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση.
Η αναφορά στην εθνική ενότητα είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας».

ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ διατυπώσεις πολιτικών διαχειριστών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ούτε διαθέτουν όραμα για το μέλλον αυτής της χώρας. Βγάζουν στα μεγάλα ΜΜΕ διάφορα παπαγαλάκια, βαποράκια των συνταγών υποταγής και ξεπουλήματος, να τρομοκρατούν με μοναδικό επιχείρημα πως όσοι λένε όχι στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, θα αφήσουν τους συνταξιούχους χωρίς σύνταξη, να πεθάνουν από την πείνα! Χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα των τοκογλύφων δανειστών, που δήθεν επιχειρούν να κρατήσουν στη ζωή μια οικονομία σε κατάρρευση, όταν ουσιαστικά προστατεύουν τα δανεικά που έχουν επενδύσει πάνω στα θύματά τους. Εφαρμόζεται μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία της πατρίδας μας, με επόμενο στάδιο την παράδοση των κλειδιών του μαγαζιού στους δανειστές, με πρόθυμους ιθαγενείς διαχειριστές ως βιτρίνα.

ΑΝΑΛΓΗΤΑ και αμόρφωτα πλάσματα δεν ακούν τα βογκητά των ανθρώπων, δεν έχουν πάρει χαμπάρι το παιχνίδι που παίχτηκε όταν η Ε.Ε. απώλεσε τον χαρακτήρα που οραματίζονταν οι δημιουργοί της και ήλπιζαν οι λαοί των χωρών που μετείχαν στην Ένωση. Οι αυστηροί όροι για να μπεις και να παραμείνεις στο ευρώ δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, παραβιαζόμενοι συστηματικά από τους δανειζόμενους, αλλά και από τους δανειστές. Ευθύνες όμως καταλογίζονται μόνον τα θύματα. Δυστυχώς, σε αυτήν τη κρίσιμη φάση, η χώρα μας, στη γενική ολοκληρωτική κρίση που διέρχεται, δεν διαθέτει πολιτικούς ηγέτες με ανδρεία και εθνικό φιλότιμο.


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε απολύτως τίποτα. Πήρε το σκονάκι των συνταγών του άγριου νεοφιλελευθερισμού και το εφαρμόζει δανειζόμενος διαρκώς για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι η γενική κατεδάφιση να ολοκληρωθεί και το προτεκτοράτο να αποδοθεί σχετικά καθαρό και ελεύθερο στα νέα αφεντικά που θα κάνουν λογαριασμό και κουρέματα, υπολογίζοντας τι έχουν κερδίσει από τις αρπαγές των εθνικών περιουσιακών στοιχείων.


ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ του ανασχηματισμού μάς έδωσαν αρκετά ηχηρά παραδείγματα οπορτουνισμού και αμοραλισμού των πολιτικών που μας κυβερνούν και δικαιώνουν τους Αγανακτισμένους, κάνοντας μάλιστα τις αρχικές γενικευμένες υπερβολές σε βάρος των πολιτικών να μοιάζουν σήμερα μετριοπαθείς. Αυτός ο κόσμος, που απαιτεί σάρωμα του φαύλου πελατειακού συστήματος, που διαλύει τη χώρα μας, είναι πλέον παράγοντας ανατροπών ενός πολιτικού μοντέλου που πνέει τα λοίσθια.


ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ και οι προβοκατόρικες διαθέσεις του συστήματος με ισχυρό δείγμα γραφής την παρέμβαση των μπαχαλάκηδων στον σικέ πόλεμο της πλατείας Συντάγματος με τις δυνάμεις καταστολής, με μοναδικό στόχο τη διάλυση των Αγανακτισμένων, έλαβε ισχυρή, θαυμαστή απάντηση από την κοινωνία. Το θράσος του Πάγκαλου και αρκετών κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν τη μόνη ουσιαστικά ενοχλητική για το σύστημα δύναμη, τον ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς δεν γίνεται δόλωμα.


Η ΕΛΛΑΔΑ γίνεται σκλάβα της Ευρώπης” έγραψε ο "Guardian", αλλά αυτοί που υπηρετούν το σχέδιο, τολμούν ακόμα να ομιλούν για πατριωτική πολιτική! Δυστυχώς οι ισχυροί παράγοντες του εγχώριου οικονομικού συστήματος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αντιλαμβάνονται τη δική τους σωτηρία ως υπεργολάβων των ισχυρών πολυεθνικών. Και η Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε μια αγορά χωρίς κανόνες, προσφέροντας τους εργαζόμενους ως λάφυρα στο μεγάλο κεφάλαιο. Εδώ που έχουμε φτάσει τίποτα δεν πρέπει να μας τρομάζει. Χρειαζόμαστε όμως πολιτικούς ηγέτες που πάνω από όλα και όλους βάζουν την ανεξαρτησία της πατρίδας τους και το συμφέρον της κοινωνίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: