Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο τόπος και οι ζωές μας δεν πωλούνται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πρώτο μνημόνιο, μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, έκλεισαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτινάχθηκε η ανεργία, ποδοπατήθηκαν εργασιακά δικαιώματα, χειροτέρεψαν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, συγχωνεύθηκαν 100 σχολεία στην Περιφέρεια της Στερεάς.

Με το νέο μνημόνιο προβλέπονται μαζικές απολύσεις, ανεξέλεγκτες συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, Δ.Ο.Υ. και άλλων υπηρεσιών, ξεπούλημα όσης δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει. Μεταξύ άλλων σε ευτελή τιμή πωλούνται η ΛΑΡΚΟ, η ΕΥΔΑΠ (που διαχειρίζεται Μόρνο, Υλίκη και γεωτρήσεις), οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, μεταλλευτικά δικαιώματα, η ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Αγροτική Τράπεζα (στην οποία βρίσκεται υποθηκευμένη η αγροτική γη), το Ταχυδρομείο, το Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δημόσια ακίνητα  και πολλά άλλα.  

Το χειρότερο είναι ότι το 2015, όταν όλος ο πλούτος και οι φυσικοί πόροι του τόπου θα έχουν αρπαχθεί, θα βρισκόμαστε ακόμη πιο χρεωμένοι. Η δημόσια υγεία και παιδεία θα συρρικνωθούν, οι αγροτικές περιοχές θα ερημώσουν, το περιβάλλον και η φτώχεια θα επιδεινωθούν. Όσοι βουλευτές των νομών της Στερεάς Ελλάδας ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για όλα αυτά.
Σε κανένα πολίτη αυτού του τόπου, νέο, άνεργο, εργαζόμενο, δεν αξίζει ένα τέτοιο παρόν. Κανένας πολίτης αυτού του τόπου δεν θα ανεχθεί μην έχει μέλλον. Και κανένας δεν περισσεύει στον αγώνα για να ανατρέψουμε ένα σάπιο σύστημα και να διεκδικήσουμε έναν αισιόδοξο, δημοκρατικό κόσμο για όλους.  Να ακυρώσουμε στην πράξη όσα σχεδιάζονται σε βάρος μας.

Ας συναντηθούμε στις κινητοποιήσεις και στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιούνη για να στείλουμε μήνυμα σε όσους κερδοσκοπούν σε βάρος μας στις αγορές του χρήματος, σε όσους καραδοκούν να αρπάξουν για ψίχουλα τη δημόσια περιουσία αλλά και στους εντολοδόχους τους, ότι ο τόπος και οι ζωές μας δεν πωλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: