Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στο ΕΣΠΑ το έργο της υδροδότησης Κοινοτήτων του Δήμου Θηβαίων

Στο ΕΣΠΑ το έργο της υδροδότησης Κοινοτήτων του Δήμου ΘηβαίωνΈνα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού με το οποίο εξασφαλίζεται η ασφαλής υδροδότηση από το υδραγωγείο του Μόρνου των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θηβαίων που μέχρι σήμερα υδρεύονται από γεωτρήσεις,

...με αποτέλεσμα να δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα περιβαλλοντικής   επιβάρυνσης της περιοχής  με επίπτωση στην υγεία των κατοίκων.

Με την συμβολή της πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Γ. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά, υπογράφηκε σήμερα από την Γ.Γ. η Απόφαση ένταξης του Έργου με τίτλο: «Υδροδότηση  των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θηβαίων με κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης και αναβάθμιση - προσθήκη νέας μονάδας διύλισης στα υφιστάμενα διυλιστήρια», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007- 2013».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5,3 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,4 εκ. ευρώ είναι συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη. Δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: