Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Βράβευση Στειριωτισσών στο 5ο Μα­θητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μα­θητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτι­κού σχολείου.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 11 Μαρτίου 2011 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 5ο Μα­θητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μα­θητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτι­κού σχολείου. 
Στο διαγωνισμό συμμετείχε και το δημοτικό σχολείο Στειρίου και δύο μαθήτριές του πέτυχαν βαθμολογία 100% ( Κατερίνα Νταρντάνη και Μαρία Σπάρου )
 Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθη­κε υπό την αιγίδα του Υπουργείου δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμά­των.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και πάνω από δύο χι­λιάδες Δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα συμμετείχαν. Σε τοπικό επίπεδο συμμετείχαν 12 σχολεία από την περιοχή Λιβαδειάς και 9 σχολεία από την περιοχή Θήβας εκ των οποίων διακρίθηκαν 63 και 45 μαθητές αντίστοιχα.

Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Βοιω­τίας διοργάνωσε εκδηλώσεις για τη βράβευση των μαθητών που δια­κρίθηκαν, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά (για τους μαθητές περιο­χής Λιβαδειάς) και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και ώρα 11 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας (για τους μαθητές περιοχής Θή­βας).

Ομιλητής και στις δύο εκδηλώ­σεις ο κ. Γιώργος Δημάκος, Ανα­πληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνι­κής Μαθηματικής Εταιρείας με θέμα: «Πορεία Δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι ο πρώτος κάθε τμήματος καθώς και οι ισοβαθμίσαντες με αυτόν.

Κάθε μαθητής πήρε τον έπαινό του που συνοδευό­ταν από ένα τεύχος του περιοδικού «Μικρός Ευκλεί­δης» για τους μαθητές της Ε’ τάξης και από ένα τεύ­χος του «Ευκλείδη Α’» για τους μαθητές της Γ’ τάξης. Τα περιοδικά είναι δώρο της Ε.Μ.Ε.

Δεν κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε ότι η συμμε­τοχή και η διάκριση σε διαγωνισμούς υψηλών απαιτήσεων αποτελεί πρόκριμα για τη μελλοντική εξέλιξη των διακριθέντων καθώς αυξάνουν αποφασιστικά τις πιθανότητες δικαίωσης σε εποχές υψηλών και ειδικευ­μένων απαιτήσεων. Ευχαριστούμε:

1) τους εκπαιδευτι­κούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκινητική εθελο­ντική προσφορά τους στη διενέργεια του διαγωνισμού καθώς και τις διοικήσεις των σχολείων που συμμε­τείχαν.

2)τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμ­βούλια των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας για τη φιλοξενία που παρείχαν στις εκδη­λώσεις μας σ’ αυ­τούς τους υποβλητι­κούς χώρους που αποτελούν σημεία αναφοράς για τις δύο πόλεις.

3) Τους γονείς των παιδιών που συνέβα­λαν στο να εμπνεύ­σουν στα παιδιά το πνεύμα της ανταπό­κρισης στην πρόκλη­ση και τη φιλοδοξία στη διάκριση.

Τέλος να συγχα­ρούμε και να ευχαρι­στήσουμε όχι μόνο τους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύτηκαν, αλλά και όλες και όλους που συμ­μετείχαν στο διαγωνισμό.

Τους ευχόμαστε στο δάσος της Επιστήμης των Μα­θηματικών στο οποίο τώρα επιχειρούν, να εισέλ­θουν, να το διαβούν και να το ερευνήσουν με επιτυ­χία. 

Για ΔΕ
                                         Η Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας                       
                         Πρέντζα-Συργιάννη Δήμητρα        Τζαμτζής Ηλίας               

Δεν υπάρχουν σχόλια: