Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στην κόψη του ξυραφιού.

Της Μιχαλούς

Τη πολιτική του « αλλά λέω και άλλα κάνω» ακλούθησε για μια ακόμη φορά ο ΓΑΠ. Τα έβαλε με όλους… Ακόμη και με την τρόικα, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ενίσχυσή τους να γίνει χωρίς την έκδοση κοινών μετοχών υπέρ του Δημοσίου, πράγμα που ουσιαστικά οδηγεί στην κρατικοποίησή τους, την οποία όμως έχει αποκηρύξει κατηγορηματικά η Τρόικα!!!

Δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει τώρα ο ποιητής; Δίνει γραμμή καταψήφισης του PSI και της δανειακής σύμβασης, την ώρα που αυτός μας το έβαλε από το παράθυρο μέσα στο σπίτι μας; Και δεν σταμάτησε εκεί. Φόρεσε τα μακριά του παντελόνια και βροντοφώναξε ότι «Αν θέσουν θέμα επιτροπείας να τους πούμε «πάρτε πίσω τα λεφτά σας και αφήστε μας ήσυχους»
Όσο για την εξεταστική για το έλλειμμα του 2009, το παλικάρι θέλει να την ξεκινήσει πριν τις εκλογές! Μήπως για να μαζέψει τα πράγματα εκ των έσω;

Εντωμεταξύ την ίδια ώρα μας από την γειτονική μας Ρωσία ο Πουτιν μας άνοιγε τα μάτια ενώ παράλληλα του απαντούσε κιόλας, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012»…Κατείγγειλε διεθνώς με νόημα ότι "Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της". "Είχε όλες τις δυνατότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή".

Ενώ αναρωτήθηκε «Ποιος θα επενδύσει σε μία οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά; Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε φτηνά κάποιες δημόσιες εταιρείες, αλλά αυτό θα ήταν λεηλασία, ανάλογη με αυτή που έκαναν στη Ρωσία. Και θα ήταν και ριψοκίνδυνο γιατί η εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται». Και κατέληξε λέγοντας ότι «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού τής στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, τής στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)»

Γιώργο, οι Έλληνες ακόμη και αν δεν γνωρίζουν πως ακριβώς φθάσαμε εδώ, το αισθάνονται …

Δεν υπάρχουν σχόλια: