Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός – ΠΑΜΕ : 3-1

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Οι γραμμές που ακολουθούν γράφονται στις 20 Οκτωβρίου του σωτηρίου 2011 και περί ώραν δωδεκάτην μεσημβρινή παρακολουθώντας το πάρτι που έστησαν μπροστά στο κΥνοβούλιο της Ελλάδας κάποιοι με τραγουδάκια επαναστατικά θυμίζοντας την Βουλιαγμένη του Λουκιανού. Κάποιος με ξύλινη γλώσσα ανάμεσα στα τραγουδάκια ρίχνει και συνθήματα άλλων δεκαετιών και η λαοθάλασσα στέκει πίσω από τους νέους φρουρούς του κΥνοβουλίου για να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι εντός το έργο τους. Η περιφρούρηση (το ονόμασαν κύκλωμα της βολής) είναι άριστη, δεν κουνιέται φύλλο, το τι θα ακολουθήσει όταν φύγουν οι νέοι φρουροί της «δημοκρατίας» είναι γνωστό, θα βγουν τα «παιδιά» να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής.

Αλήθεια, πού ήταν όλοι αυτοί το καλοκαίρι όταν ακόμα και οι γριούλες όρμησαν στον φράχτη και μετά έφαγαν το ξύλο της αρκούδας; Οι βαλβίδες ασφαλείας που λέγονται κόμματα και μάλιστα «αριστερά» μέχρι στιγμής λειτουργούν για μια ακόμη φορά άριστα κρατώντας την οργή του λαού μακρυά από την διάλυση της αστικής δημοκρατίας, όπως την ονόμασε ο Πάγκαλος τότε που φοβούμενος για την ζωή του επαίνεσε το ΠΑΜΕ που τους έσωσε. Μα θα μου πεις κάθεσαι κι ακούς τον Πάγκαλο; Όχι βρε αδερφέ, απλά φέρνω στο μυαλό μου πορείες και διεκδικήσεις πριν το 1989 από τους ίδιους κομματικά χώρους και αναλογίζομαι για πόσα ακόμη χρόνια η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά μια διαλυμένη χώρα, για πόσα ακόμη χρόνια ο καταπιεσμένος, που στις μέρες μας τον ξέσκισαν, θα πιστεύει πως εχθρός της «δημοκρατίας» είναι μια γιαγιά που ορμάει στα ΜΑΤ και όχι αυτός που τον βάζει σήμερα, 20/10/11 και ώρα 12:17, να χορεύει έξω από το κΥνοβούλιο τσα- τσα.

Όλη αυτή η κατάσταση το πρώτο που κάνει είναι να δίνει συγχωροχάρτι στους εθνοπροδότες που μέσα λένε ναι ή όχι γιατί και όλα θα ψηφιστούν και όλα θα γίνουν όπως πρέπει έτσι ώστε να υπάρξει διάδοχη κατάσταση για να μην πάθει τίποτε η «δημοκρατία» τους. Και το ερώτημα να σπάει τα μηνίγγια: Τι φοβήθηκαν το καλοκαίρι και όρμησαν στους πάντες; Τι δεν φοβούνται σήμερα και δεν έχουν ούτε ένα κορδόνι να χωρίζει το πλήθος από το κΥνοβούλιο;

Σήμερα δεν θα ματώσουν κεφάλια μέχρι να φύγουν οι νέοι «φρουροί» της «δημοκρατίας» τους, σήμερα ματώνουν οι ψυχές όσων βλέπουν καθαρά τα πιόνια της εξουσίας που το παίζουν «κομμουνιστές» να κρατάνε μακρυά την πραγματική οργή του λαού σαν καλές βαλβίδες ασφαλείας μετά το 1989. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων το κόκκινο δεν έγινε τόσο ροζ, γι αυτό καλύτερα με τον Ολυμπιακό που κρατά το κόκκινο ανόθευτο και προσπάθησε να στείλει μηνύματα, που η κρατική κάμερα δεν έδειξε, παρά με «κομμουνιστές» που φυλάνε την αστική δημοκρατία των Πάγκαλων. Επειδή για χρόνια «έτσι μας γαμάνε γιατί τους φυλάνε», ας φωνάξουμε το σύνθημα των Ολυμπιακών: «Έτσι σας γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: