Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ένας Βαγγέλης και 10 εκατομμύρια βλάκες...


Του Χρήστου Δημήτρη
Ξενύχτισα από επαγγελματική υποχρέωση για να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στον κ. Πρετεντέρη. Περίμενα να μάθω τα τελευταία νέα σχετικά με τις οικονομικές επιβαρύνσεις για το 2012, ύψους 6 δισ. ευρώ. Κάθε μέρα, ή μέρα παρά μέρα, ή αρκετές φορές, και δυο φορές την ημέρα, αναγγέλλονται χαράτσια δισεκατομμυρίων!

ΤΖΑΜΠΑ κόπος. Ο Βενιζέλος, που και γι' αυτόν το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 2004, έλεγε σε παραλλαγές το γνωστό ποιηματάκι υπέρ πατρίδος και ο ντεφορμέ Πρετεντέρης ρωτούσε, χωρίς να παίρνει απαντήσεις, αλλά πήγαινε ευχαρίστως παρακάτω! Τελικά ο γκρίζος είναι παίκτης για σόλο σάτιρα που στα δύσκολα και σύνθετα δεν έχει ούτε γνώσεις ούτε ρεφλέξ. Πλην, όμως, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, δεν κυβερνάω εγώ, ο Βενιζέλος κυβερνάει. Έτσι νομίζει, διότι όπως προέκυπτε από τις απαντήσεις ο Βενιζέλος απλώς ανακοινώνει τα μέτρα που αποφασίζουν οι κατακτητές της χώρας.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ κάποια στιγμή να βγάλει είδηση, αν δηλαδή θα καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το όριο του κατώτατου μισθού. Το εφεύρημα Βενιζέλου για να ξεφύγει, επιβεβαιώνοντας πως θα υπακούσουμε και σε αυτή την εντολή ίσως αργότερα, αν το επιτρέψει η τρόικα, ήταν συγκλονιστικό: Γιατί να έχουν διαπραγματευτική εκπροσώπηση όσοι εργάζονται και να μην έχουν οι 800.000 άνεργοι; Είναι δίκαιο; Για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα έχει κανείς διαπραγματευτική εκπροσώπηση! Τρομερός.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, αν δεν το ξέρατε, ως παιδί του λαού που δούλευε από πιτσιρικάς και ξέρει τι θα πει βιοπάλη, πονάει και υποφέρει από τα μέτρα που εφαρμόζει. Και πιστεύει ότι κόψε – κόψε μισθούς και βάλε - βάλε φόρους πού θα πάει, κάποια στιγμή θα ισοσκελίσει έξοδα και δαπάνες. Είναι τόσο κουτός; Κουτός ασφαλώς δεν είναι, αλλά ο αμοράλ οπορτουνισμός του δεν του επιτρέπει να θυμάται τι έλεγε πριν από μία ώρα, ούτε τι θα γίνει μεθαύριο. Πριν, ο Σαμαράς ήταν ένα καθίκι που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα για να γίνει πρωθυπουργός, και λίγο μετά ένας ευγενέστατος και συμπαθητικός συνάδελφος που ασφαλώς θα βοηθήσει στο εθνικό έργο.

ΓΥΡΙΣΑΜΕ στο 2004, είπε κ. Βαγγέλης και οι Έλληνες με γουρλωμένα από την απορία μάτια, κοιτούσαν τον διπλανό τους για να τσεκάρουν μήπως ο άλλος έχει ακόμα τα ίδια έσοδα όπως τότε, επί ισχυρής Ελλάδας, και η απελπισία του παρόντος αφορά μόνον αυτούς. Προχθές, στο κρεοπωλείο της γειτονιάς μου, μπήκε ένας δημόσιος υπάλληλος και έδειξε στον κρεοπώλη το εκκαθαριστικό τού μηνός Σεπτεμβρίου όπου έλαβε 180 ευρώ αφού τα υπόλοιπα 1.120 του είχαν κατακρατηθεί για αναδρομικές κρατήσεις φόρους και χαράτσια. Το έδειξε για να βεβαιώσει τον κρεοπώλη πως λέει αλήθεια όταν ζητάει να αγοράσει κρέας βερεσέ!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειονότητα των νοικοκυριών να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις ανελαστικές υποχρεώσεις σε φόρους, χαράτσια και δάνεια, η άγρια χρεωκοπία της κοινωνίας είναι εξασφαλισμένη. Πολυκατοικίες χωρίς κεντρική θέρμανση, ασθενείς που δεν έχουν τα χρήματα για τα φάρμακα που τους κρατούν στη ζωή, εκτίναξη του AIDS κατά 50% επειδή -κυρίως- οι χρήστες ναρκωτικών, αυτά τα δύστυχα πλάσματα, δεν μπορούν να βρουν πλέον ούτε μια καθαρή σύριγγα και θα πεθαίνουν σαν τα κουνούπια. Ψυχικά νοσούντες που πετιούνται στον δρόμο, κάδοι σκουπιδιών που σαρώνονται για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην σε χιλιάδες ανθρώπους, ένας εφιάλτης που πλησιάζει, αλλά δεν συγκινεί τους κατά συρροή ψεύτες και κλέφτες της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: