Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης _ Δελτίο τύπου.


                                                                                    Λαμία 27 /10/2011 

ΘΕΜΑ : « Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου στις 27 Οκτωβρίου 2011 »

Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα 27 Οκτωβρίου 2011

.
 Στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση εκφράζοντας την αγωνία του για τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι πολίτες και η χώρα μας .

« Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα δανεισμού και χρέους. Το χρέος το δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ( ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ).
Το πρόβλημα όμως του δανεισμού, ως γνωστό, δημιουργήθηκε την τελευταία διετία, αφού και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν μεγάλο χρέος, αλλά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού.
Για να αναλύσουμε το πώς φτάσαμε εδώ, τόνισε ο κ. Χειμάρας,  θα χρειαζόταν μια πολύωρη συζήτηση, αλλά δεν επρόκειτο να προσφέρει τίποτα παραπάνω σήμερα εδώ που φτάσαμε, άλλωστε δεν συμφωνεί και η πλειοψηφία .».

Στη συνέχεια ο κ. Αθ. Χειμάρας αναφέρθηκε σε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησης σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, (ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)  που δείχνουν πως φτάσαμε στο σήμερα , στην καταστροφή.

«Είναι μια κακή συρραφή , ένα μνημόνιο – Φρανκενστάϊν , λέει υπουργός, ο οποίος ομολογεί, ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από 3ώρες,για να διαβάσει, να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει, το τμήμα που αφορούσε το Υπουργείο του και το δέσμευσε για τα επόμενα 4 χρόνια. ».

« Αισθανόμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη φορά , δήλωσε άλλος Υπουργός αναφερόμενος στη ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση για την επικύρωση του μνημονίου στις 5/05/2010. »

Συνέχισε διαβάζοντας ένα ακόμη μικρό απόσπασμα :

« Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση επέλεξε το μνημόνιο, για να κερδίσει χρόνο, ποντάροντας, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά  της κυρίως  Ευρωζώνης.
Έτσι αντί να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις βαθιές τομές, για τη δημιουργία ενός μικρού και αποτελεσματικού κράτους, ψήφιζε νόμους που δεν εφήρμοζε και έτσι χάσαμε δύο χρόνια και τώρα προσπαθούμε σε ένα μήνα να κάνουμε, ότι δεν κάναμε το Μάιο 2010, που σήμερα θα είχαμε μεγάλα οφέλη» .

Ο κ. Αθ. Χειμάρας συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 1974, να υπάρχει τόσο έντονη λαϊκή κατακραυγή εναντίον , Κυβέρνησης, Πρωθυπουργού, βουλευτών όλων των κομμάτων και όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική.

«Σε λίγο οι Υπουργοί, που αμφισβητούνται και από τους δικούς τους βουλευτές, θα κυκλοφορούν με παραλλαγή ή με ελικόπτερο, για να αποφεύγουν τις επιθέσεις των αγανακτισμένων πολιτών που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία».
Και συνέχισε λέγοντας  
«Άλλες 25.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011 και 135.000 εργαζόμενοι θα προστεθούν στους χιλιάδες ανέργους.
Φυσικά για μισθούς και συντάξεις δε γίνεται λόγος, γιατί είναι η σταθερή λεία του Υπουργείου Οικονομικών
Τελικά χτες  βράδυ, οι ‘’κουρείς’’ μας , Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. , φοβούμενοι την μετάδοση της κρίσης, μας έκαναν ένα τελευταίο κούρεμα και περιμένουν από ΕΜΑΣ, να σεβαστούμε την ανοχή και τη στήριξή τους και να προβούμε στις δέουσες από το Μάιο του 2010 δεσμεύσεις μας για τις μεταρρυθμίσεις κ.λ.π. ».

Στη συνέχεια ο κ. Αθ. Χειμάρας αναφέρθηκε στο ρόλο των Περιφερειών, λέγοντας ότι:

« Ήμαστε ίσως η μοναδική πολιτική – αυτοδιοικητική τάξη, που ακόμη ανέχονται οι πολίτες και εναποθέτουν κάποιες ελπίδες τους.
Οφείλουμε μα μην τους απογοητεύσουμε και εμείς και κυρίως εσείς, που έχετε και τη διοίκηση της Περιφέρειας ».

Ο κ. Αθ. Χειμάρας συνέχισε την τοποθέτησή του θέτοντας ερωτήματα πάνω σε καίρια προβλήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

1. « Προ μηνών σε συνεδρίαση του Π.Σ. είχα θέσει το θέμα του μη κλεισίματος του ΚΕΥΠ στη Λαμία, είχα τονίσει τους λόγους που έπρεπε να παραμείνει ανοικτό και την οικονομική ζημιά για την πόλη της Λαμίας από την αποχώρησή του.
Είχα ζητήσει από εσάς κ. Περιφερειάρχη να κλείσετε ραντεβού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να λύσουμε το θέμα και είπατε ΝΑΙ.
Τελικά η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, εμένα κανένας δεν με ενημέρωσε για τίποτα και φυσικά το στρατόπεδο μάλλον μεταφέρεται στη Θήβα.».

2. « Είχαμε συζητήσει τα σοβαρά κενά του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ( Παιδιατρική Κλινική, αξονικός τομογράφος κ.λ.π. ), τα οποία θέσαμε τόσο εμείς ως Παράταξη, όσο και ο κ. Α.Χρονάς, ο οποίος τα ζει και τα γνωρίζει καλύτερα από όλους μας.
Το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό και η ενημέρωση για τυχόν παρέμβαση καμία ».

 Στη συνέχεια ο κ.Αθ. Χειμάρας έθεσε το θέμα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας .

 «Θέσαμε επίσης, πήραμε και απόφαση στο Π.Σ. και ζητήσαμε την παρέμβασή σας πολλές φορές, για την εδραίωση και παραμονή του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, αλλά και των ΤΕΙ στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας            ( Φθιώτιδα-Εύβοια-Ευρυτανία ) .
Αντί να πρωτοστατήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας στην αποφυγή του κλεισίματος, πρωτοστατούν οι φοιτητές.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας δυστυχώς είναι ΑΠΟΥΣΑ ακόμη και από τις συναντήσεις που προκαλούν οι φοιτητές ».   

 Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και του φορέα Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

«Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας πάει για κλείσιμο μετά από 40 χρόνια λειτουργίας της.
Θα μπορούσε να ενταχθεί στην Περιφέρεια ή στο Δήμο Λαμίας.
Θα περιμένω απάντηση».

«Ο φορέας Εθνικού Δρυμού Παρνασσού μάλλον βάζει λουκέτο και πάει λέγοντας». 

Τέλος κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε:

«Τελικά τίποτα δεν μένει όρθιο και στη Στερεά Ελλάδα, αφού ακόμη και τα έργα, που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν προχωρούν.
Φυσικά και στην Περιφέρειά μας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν κατά δεκάδες καθημερινά, ενώ η ανεργία πολλαπλασιάζεται.
Έτσι οι Έλληνες και οι συμπατριώτες μας, στρέφουν το βλέμμα τους σε δουλειές του εξωτερικού, όπως αναφέρεται σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες ( Γερμανία – Αγγλία – Φιλανδία – Ν. Ζηλανδία κ.λ.π. ), δηλαδή ξεκίνησε η μετανάστευση.
Και δυστυχώς ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η Διοίκηση της Περιφέρειας παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις, λάμπει δια της απουσίας της. 
Περιμένω σοβαρές και καθαρές απαντήσεις και όχι αοριστολογίες».



                                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: