Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα δέκα απαράδεκτα σημεία του μνημονίου.

Ένα προφητικό άρθρο.
Αναδημοσίευση από Ντελάλης της Αράχωβας (Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010)


Επειδή στο μέλλον, υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας ακόμα «Χορτάτος»! Θύτης! και να μας πει, με «μπλαζέ» και περισπούδαστο ύφος, αντίστοιχο με το «ρέψιμο» ρινόκερου μετά από ένα πλήρες γεύμα, το ίδιο ακριβώς που μας κένωσε στο λιτό! τραπέζι μας, ο γνωστός και... ευρύχωρος (επιεικείς χαρακτηρισμός) μεταπράτης του «σοσιαλισμού» με την περιβόητη φράση: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»!!!.


Και για να μην έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας του τι υπογράψαμε, κατά το: «την... υπογραφή μας και την... μας!, πρέπει να ξέρουμε που τη βάζουμε», σας παραθέτω τα δέκα βασικά αλλά απαράδεκτα σημεία του Μνημονίου, που εμείς οι πολίτες, δια της ψήφου μας εξουσιοδοτήσαμε τους κυβερνόντες, αντί ημών, να υπογράψουν με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με σκοπό να μας δώσουν λεφτά με εγγύηση τα Πατρώα εδάφη, για να ξεπληρώσουμε οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις (λεφτά χρωστάμε και όχι ψυχές), αλλά μη εγγυημένες, προς τις Ιδιωτικές τράπεζες της Ευρώπης, για τις οποίες είχαμε τη δυνατότητα (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) να τους πούμε: «Γράψτε τες στο χιόνι»!.
Η ουσιαστική υπενθύμιση, για όλους εμάς, που εν αγνεία μας γίναμε ηθικοί αυτουργοί, στη διαπραχθείσα ασέλγεια, πρέπει να είναι το γνωστό καταστάλαγμα: «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου».
Σε ενάντια περίπτωση θα βρεθεί στο μέλλον ένας άλλος «Σοσιαλιστής»! ή «Φιλελεύθερος»! κατά περίπτωση, φωστήρας της πολιτικής κονίστρας, με νοημοσύνη σκνίπας στο μέγιστο της πνευματικής της άνδρωσης, για να «ξανά – μανά» μας πετάξει στη μούρη δίκην «πατσάς πλήρους μπροστούρας» το ανωτέρω υπερφίαλο «ρέψιμο» ρινόκερου!.

Τα βασικά δέκα «αποικιοκρατικού περιεχομένου» απαράδεκτα σημεία του μνημονίου που οι... φωστήρες εκπρόσωποί μας υπέγραψαν για λογαριασμό μας, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα, αλλά με τη δική μας σιωπηρή συγκατάθεση (αφού εμείς τους έχουμε ψηφήσει), είναι τα πιο κάτω:

  1. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
  2. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποθηκεύσει για οποιονδήποτε άλλον περιουσιακά στοιχεία ή έσοδα του κράτους ή να μεταφέρει το χρέος της.
  3. Αντίθετα, επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού. Δηλαδή μπορεί να βρεθούμε...
    ...στο μέλλον, επί παραδείγματι, να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε σε κάποιο άλλο κράτος π.χ. στην Τουρκία.
  4. Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και όχι από το Ελληνικό.
  5. Το επιτόκιο για τα 80 δίς Ευρώ των ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και + 2% επιτόκιο υπερημερίας εάν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε κάποια δόση του δανείου. Σε αυτή την περίπτωση το επιτόκιο υπερημερίας επαναπροσδιορίζετε ανά εβδομάδα.
  6. Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια που λήγουν, ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από τον μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
  7. Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση δεν χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο την υπογραφή του υπουργού οικονομικών και νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπ. οικονομικών και του υπ. δικαιοσύνης (ούτε ψήφιση στην βουλή ούτε υπογραφή του πρωθυπουργού ούτε υπογραφή του προέδρου της δημοκρατίας).
  8. Μόνο το δικαστήριο της ΕΕ και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν την σύμβαση γιατί διαφορετικά παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα ( δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο).
  9. Και το χειρότερο... Με την παρούσα ο δανειολήπτης(δηλαδή η Ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων: α) από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία. β) Από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας.
    Όσον αναφορά την άσκηση αγωγής, δικαστικής αποδόσεως ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή, εκτέλεση δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αναφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
    Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση
  10. Με λίγα λόγια εάν κάτι σε κάποια χρονική στιγμή δεν πάει καλά, δεν θα έχουμε το δικαίωμα προσφυγής, διότι έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων των νομικών διεθνών δικαιωμάτων μας, με αποτέλεσμα οι δανειστές να μπορούν να διεκδικήσουν από υπηρεσίες μέχρι εδάφη.
Ερωτήσεις: Για ποιόν λόγο δεν βγαίνει το μνημόνιο στη δημοσιότητα στην αγγλική του έκδοση και βγήκε μια περίληψη στα Ελληνικά 120 σελ; Έχουμε Δημοκρατία (;) ο λαός πρέπει να είναι γνώστης για τα του οίκου του; ή μερικά άτομα μιας κυβέρνησης θα καθορίζουν και θα δεσμεύουν ένα ολόκληρο λαό για θέματα τα οποία αφορούν πολλές δεκαετίες του μέλλοντος;

Συμπέρασμα: Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε κάποια πράγματα σαν λαός και να μην αφήνουμε κάποιους να υπογραφούν και να συμφωνούν πράγματα για εμάς χωρίς εμάς....

Καλό Χειμώνα - Καλό… βόλι στις Εκλογές 

Υ.Σ. Οι αναγνώστες του Ντελάλη, μετά την ανάγνωση του ανωτέρω κειμένου, δεν δικαιούνται να υποστηρίξουν στο μέλλον, ότι είχαν άγνοια του τι υπέγραφαν οι εκπρόσωποί των στη Βουλή, αντί αυτών!.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: