Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ιστοσελίδες για δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Το βιβλίο με τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας, εκτός από την παραδοσιακή του μορφή, μπορεί πλέον να διαβαστεί και σε ψηφιακή μορφή. Υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα με τα οποία δίνεται η δυνατότητα να διαβάσετε βιβλία, μέσω της οθόνης του υπολογιστή σας. Τα ηλεκτρονικά αυτά βιβλία, μπορείτε εκτός από το να τα αγοράσετε και να τα κατεβάσετε μέσω διαδικτύου. Όφείλουμε να αναφέρουμε πως δεν πρόκειται για τομέα που έχει αναπτυχτεί ιδιαίτερα για ελληνική βιβλιογραφία και τα περισσότερα βιβλία που θα βρείτε θα είναι στα αγγλικά. Παρουσιάζουμε λοιπόν, κάποιες από τις πιο αξιόλογες ιστοσελίδες για να κατεβάσετε βιβλία στον υπολογιστή σας.
Πρόκειται για τον  πρώτο site που προώθησε τα δωρεάν ebooks. Διαθέτει πάνω από 36.000 ποιοτικά βιβλία για να κατεβάσετε. Είναι δωρεάν αλλά μπορείτε προαιρετικά να κάνετε μια μικρή «δωρεά». 
Η ιστοσελίδα αυτή διαθέτει ελληνική βιβλιογραφία. Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε επιλεγμένη ελληνική λογοτεχνία, επιστημονικά βιβλία αλλά και σχολικά εγχειρίδια. Πρόκειται για νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πολλά και ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (free ebooks).
Μπορείτε να ψάξετε και να κατεβάσετε δωρεάν βιβλία σε ποικιλία κατηγοριών όπως επιστημονική φαντασίας, προγραμματισμού και άλλα. Δεν απαιτείται καμμια εγγραφή για να κατεβάσετε βιβλία.
Πρόκειται για μια διαδικτυακή πηγή βιβλίων. Εκτός από βιβλία μπορείτε να βρείτε ακόμα και περιοδικά. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσετε εσείς ένα βιβλίο. Δωρεάν μπορείτε μόνο να τα διαβάσετε online ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας έως 5 αρχεία pdf το μήνα. Για απεριόριστα κατεβάσματα βιβλίων απαιτείται να γίνεται μέλος της σελίδας και να καταβάλετε ένα μικρό αντίτιμο (8 δολάρια το μήνα).
Το site διαθέτει πληθώρα βιβλιών σε πολλές γλώσσες αλλά και είδη. Δείτε τους πιο δημοφιλείς τίτλους, προτάσεις και αξιολογήσεις από τους επισκέπτες της σελίδας. Το manybooks.net διαθέτει πάνω από 29.000 διαφορετικά ebooks.

Δεν υπάρχουν σχόλια: