Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Όλοι εναντίον όλων ενώ τα εξάπλωση σπάνε όλα τα ρεκόρ



Η ζωή μας καταρρέει και κάποιοι καυγαδίζουν αρνούμενοι το αυτονόητο:Την ανάγκη παλαικής ενότητας και άμεσης δράσης.

Γκρεμίστε τα τοίχη του στείρου κατακερματισμού και της ατομικής φιλοδοξίας κραυγάζουν τα γεγονότα που παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

Η χώρα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, αλλά τα πράγματα στούς δρόμους συνεχίζουν να λειτουργούν σουρεαλιστικά. Την ώρα που τα spread έφθαναν χθες στις 1.324,7 μονάδες βάσης.


Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο, Μοχάμεντ Ελ Έριαν,έγραψε πως μέχρι σήμερα «δεν έχει αποδώσει κανένα από τα σχέδια αντιμετώπισης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης», κάνοντας λόγο για «κίνδυνο χαμένης δεκαετίας για την Ελλάδα» και επιμένοντας ότι οι προσπάθειες διάσωσης δεν θα αποδώσουν.


Την ώρα που η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Ντερ Σπήγκελ υπογράμμιζε χθες ότι «το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του», μιλώντας για «βουνό χρέους».


Την ώρα που οι (προχθεσινές) νέες δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις της Eurostat για αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού ελλείμματος και χρέους, οδηγούσαν ξανά την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ε, την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά και άλλα πολλά, τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονταν με τον εαυτό τους και τα μικρότερα έμπαιναν με διαφόρους τρόπους στον καυγά, με σκοπό να αρπάξουν ένα κομμάτι από τις σάρκες των «μεγάλων».

Και καλά όλο αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα που ευθύνεται για την κατάντια του τόπου και είναι αναπόσπαστο μέρος του προβλήματος.Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτε καλύτερο..

Αυτό όμως που την ίδια στιγμή συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας,μοιάζει απίστευτα σουρεαλιστικό:Όλοι οργίζονται, απελπίζονται,αναζητούν νέα συλλογική έκφραση της βούλησης τους για ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Δημιουργούν ομάδες ενεργοποίησης, νέα δέντρα σε κάθε σημείο της χώρας.Βλέπουν τα γειτονικά δέντρα που φυτρώνουν και αυτά γύρω τους,ποτισμένα με τον ίδιο κρύο ιδρώτα της αγωνίας για το κατασκότεινο αύριο που θέριεψε και τη δική τους βούληση για ζωή.

Αδυνατούν όμως να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος ενός τεράστιου δάσους που γεννιέται και που όλο μαζί έχει την ιδιότητα και τη δύναμη να δώση οξυγόνο ζωής,πνοή δημιουργίας και δύναμη στην καμμένη γή.

Ομφαλοσκοπήσεις, διυλίσεις δήθεν ιδεολογικών κουνουπιών την ώρα τις βίαιης εισβολής της γκαμήλας της δυστυχίας στις ζωές όλων.Εκρήξεις ακραίων προσωπικών φιλοδοξιών επιβολής και επιχειρήσεων υποταγών και ομηρειών τις κρίσιμες ώρες και άλλα μικροπολιτικά παιχνίδια συνθέτουν το τοπίο των φύσει αντικαθεστωτικών που συντηρεί προς τέρψη των εξουσιαστών της χώρας τη λειτουργία της σαλαμοποίησης.

Οι φωνές όμως των απλών πολιτών που βγήκαν από καιρό στούς δρόμους υποτάσοντας στην πράξη το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ για παλαική ενότητα πληθαίνουν.Το αίτημα των επαναστατημένων συνειδήσεων για λειτουργία ενός παλαικού μετώπου δράσης εδώ και τώρα δεν μπορεί άλλο να περιμένει.

Ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης δράσης για τη διάσωση της χώρας επείγει ενωτικά να προταθεί στο λαό.Μία τίμια και ξεκάθαρη συμφωνία των όρων λειτουργίας αυτού του πολιτικού εγχειρήματος ώστε να εξαφανίζει κάθε υπόνοια οιασδήποτε μορφής καπελώματος θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της δημόσιας πρότασης για δράση.

Το αντίπαλο δέος απέναντι στο βάρβαρο καθεστώς που ελέγχει ακόμα τη χώρα θα έχει αρχίσει τότε να παίρνει σάρκα και οστά..

Και οι δρόμοι που οδηγούν στην ανατροπή, στη διάσωση του τόπου και στο χτίσιμο μιας νέας ζωής θα έχουν ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: