Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «η αυριανή γενική απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή


«Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και περαιτέρω περιορισμό των δημοσίων δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής Κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής, Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί», προσθέτει.

«Η σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για ωμό κοινωνικό εκβιασμό καθώς ολόκληρος ο λαός απειλείται με πτώχευση ούτως ή άλλως», τόνισε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι το περιτύλιγμα. Στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να μειώσουν κατά 20-30% τους μισθούς, επιπλέον των μειώσεων που έχουν ήδη γίνει και αυτό κανένας λαός δεν μπορεί να το δεχτεί», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στς Προπύλαια «ενάντια στα μετρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα» , όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του, ενώ το ΚΚΕ καλεί, την ίδια ώρα (και ημέρα) «τους εργαζόμενους να ενώσουν του φωνή τους μαζί του» με συγκεντρώσεις στη Ομόνοια (στην Αθήνα) και στο Αγαλμα του Βενιζέλου (στη Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: