Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κλειδώνουν οι απολύσεις στο δημόσιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται πλέον οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατά τους προσεχείς μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας πληροφόρησε χθες πηγή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στους κόλπους της Τρόικας και έχει ρόλο κλειδί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στο παρασκήνιο, η Τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη στην πάγια θέση της για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω απολύσεων, ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου και προσωπικά ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να έχει συμφωνησει.
Μάλιστα, όπως μας ανέφερε η πηγή, αυτό το ζήτημα είναι ένα από αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτό κρίνεται από την πλευρά των δανειστών ως μια από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν ανοιχτές, ενώ και τα πρόσφατα παρατράγουδα με την εφεδρεία θεωρείται ότι ήταν η τελευταία προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να αποφύγει μια τέτοια απόφαση. 

Μάλιστα, η πηγή μας ανέφερε ότι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει με τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, συνδέονται με τα σχέδια για απολύσεις στο δημόσιο, αφού η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στοχεύει να βάλει το καυτό αυτό ζήτημα στη γενική αναμπουμπούλα με τα εργασιακά και τα λοιπά ζητήματα που αφορούν τις αποδοχές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, εμείς λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θα λέγαμε ότι δεν αποκλείουμε να παρουσιαστεί το ζήτημα των απολύσεων ως η λύση στο να αποφευχθούν νέοι φόροι και νέες μειώσεις αποδοχών, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στο να μετριαστούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Τώρα όσον αφορά τον αριθμό των απολύσεων, αυτός εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει περίπου τις 100.000, ενώ σχετικά με τα κριτήρια που θα επιλεγούν, υπάρχει σκέψη αυτά να καθοριστούν από ξένους τεχνοκράτες, για να θεωρηθεί η όλη διαδικασία ως αξιοκρατική, αν και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι δε θα αποφευχθούν τα παρατράγουδα, όπως συνήθως στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: