Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση δήθεν «αθώων».

Του Γιώργου Δελαστίκ 
Πολιτικό θέατρο κατωτάτης υποστάθμης παίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ με την κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία υποτίθεται ότι δημιούργησαν και στηρίζουν λόγω της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα όμως το καθένα από τα κόμματα αυτά δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να προσπαθεί να υπηρετήσει τα στενά κομματικά του συμφέροντα, επιδιώκοντας παράλληλα να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν εξαιτίας της απόφασής του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό και παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά όλοι οι υπουργοί προέρχονται από τα κόμματα αυτά και πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, παρατηρούμε το εξωφρενικό γεγονός οι υπουργοί και των τριών κομμάτων να... αποστασιοποιούνται από το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου λες και είναι άσχετοι με την κυβέρνηση!


Να ξεχαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τραγικά και καταστροφικά για τη χώρα μας πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που μας οδήγησαν στον όλεθρο, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται απίστευτο, αλλά ένα ένα τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις κατά του... Μνημονίου! Υποκρίνονται τους «αντιμνημονιακούς»!

Να αποφύγει τις εκλογές πάση θυσία είναι ο υπέρτατος πολιτικός στόχος του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή. Να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές όσο το δυνατόν πιο αργά. Ο λόγος είναι απλούστατος: το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί και θα καταβαραθρωθεί σε πρωτοφανή βαθμό, αν γίνουν εκλογές σύντομα. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μην επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Σε επίπεδο σφυγμομετρήσεων, είναι σαφέστατο ότι η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν ανέκοψε την πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τα πολιτικά Τάρταρα.

Η οριστική απαλλαγή από την άκρως επιζήμια αρχηγία του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο άμεσος στόχος των «πρωτοκλασάτων» στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Σταδιακά συνειδητοποιούν ότι αν δεν κατορθώσουν να τον διώξουν από πρόεδρο μέσα σε έναν μήνα το πολύ, ο Γ. Παπανδρέου θα... «κατσικωθεί» στην αρχηγική καρέκλα και θα οδηγήσει αυτός το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός! Οι κορυφαίοι υπουργοί αναλώνουν λοιπόν όλες τους τις δυνάμεις στον ανελέητο εσωκομματικό αγώνα για την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιούν κατ' ουσίαν την υπουργική τους θέση για να υπηρετήσουν τον στόχο αναρρίχησής τους στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Oλα τα υπόλοιπα τους είναι αδιάφορα σήμερα.

Η ΝΔ σε... σχιζοφρένεια προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, στην οποία οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος αυτού κατέχουν... τα κορυφαία υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Δεν πείθει κανέναν φυσικά και γι' αυτό ανακόπηκε εντελώς στις δημοσκοπήσεις η έστω και αργή ανοδική της πορεία. Εξέλιπε έτσι εντελώς η προοπτική αυτοδυναμίας με δεύτερες εκλογές, η οποία ήταν πολύ πιθανή.

Δεν θέλει κάλπες ούτε το κόμμα της Δεξιάς - γι' αυτό άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν κοιμάται με το ημερολόγιο αγκαλιά. Από την άλλη πλευρά όμως αντιλαμβάνεται η ΝΔ ότι όσο περισσότερο χρονικό διάστημα συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου τόσο το χειρότερο για την εκλογική της απήχηση. Συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι χάθηκε οριστικά το όνειρο της αυτοδυναμίας, αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα της διενέργειας εκλογών που θα τη φέρουν σίγουρα πρώτη και θα οδηγήσουν σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά όμως με πρωτοκαθεδρία Σαμαρά.

Ο στόχος του Γ. Καρατζαφέρη να πετύχει την αποδοχή του ΛΑΟΣ ως εταίρου κυβερνητικής εξουσίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συνεργάζονται μαζί του όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ. Μόνο που το τίμημα αυτής της επιτυχίας αποδεικνύεται βαρύ. Τα ποσοστά του ΛΑΟΣ σημειώνουν σοβαρή πτώση στις δημοσκοπήσεις. Γι' αυτό και ο αρχηγός του από τη μια υποκρίνεται ότι διαφοροποιείται από την κυβέρνηση και από την άλλη ζητάει να μείνει ο Λουκάς Παπαδήμος... δύο χρόνια (!), μήπως και μέχρι τότε ανακάμψει το κόμμα του.

Κανένα κόμμα δεν έχει σύμμαχο ο Λ. Παπαδήμος. Να του φορτώσουν αποκλειστικά την ευθύνη για τα επαχθή μέτρα θέλουν όλα τα κόμματα, ώστε να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες και να παριστάνουν τις αθώες περιστερές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: