Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Οι Κορδιλιέρες των Άνδεων...


         Του παπά Ηλία
__Τα γιαουρτώματα,κλπ, σε βάρος των πολιτικών συνεχίζονται.
Και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους τους επίσης. Που βέβαια ακομπανιάρονται από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα. Οι οποίοι και τα οποία μιλούν για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος της αξιοπρέπειας των πολιτικών.

__Και μπαίνει το ερώτημα:
Άραγε αυτοί που μιλούν για ύβρεις και αξιοπρέπεια, έχουν καλοσκεφτεί για ποια πράγματα μιλούν; Και ποιοι, σε τελική ανάλυση, υβρίζουν ποιους; Και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά τους και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο!

__Και, βέβαια, όχι περιστασιακά, αλλά επί μονίμου βάσεως. Έτσι που θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το ισχύον πολιτικό καθεστώς-και ιδιαίτερα το σημερινό- συνιστά βαρύτατη και καταθλιπτική ύβρη σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού και όλων των άλλων ιερών και οσίων, στα οποία ο λαός πιστεύει.
__Και συμβαίνει αυτό, γιατί οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους έχουν επιβάλει την αυθαίρετη γνώμη ότι μόνο οι πολιτικοί και το συνάφι τους και τα πάσης φύσεως ανήθικα ηθικά τους υποστυλώματα έχουν αξιοπρέπεια. Και όχι βέβαια ο λαός.
__Έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν σε βάρος του ο, τι τους καπνίσει:
Να τον κλέβουν, να τον ληστεύουν, να τον εξαπατούν, να τον αδικούν, να τον εκβιάζουν και να τον λεηλατούν, μέχρις ολοσχερούς εξοντώσεως.
Και βέβαια να τον ξυλοφορτώνουν και να τον κακοποιούν, αν τολμήσει να φωνάζει για το δίκιο του. Και να τον οδηγούν, εν ονόματι των κλεφτονόμων και ληστονόμων και στα δικαστήρια τους. Όπου υφίσταται τις συνέπειες της άδικης νομιμότητας.

__Ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, για παράδειγμα, δεν είχε καμιά νομική συνέπεια για το σαφάρι και το όργιο της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας των ΜΑΤ σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού. Ενώ, όπως ειπώθηκε, κάποια φοιτήτρια καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, επειδή, μέσα στη δίνη της ιερής αγανάκτησής της, τον περιέλουσε με το περιεχόμενο ενός αυγού.
__Γιατί, προφανώς, σύμφωνα με την αλλοπρόσαλλη νομιμότητα, ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ. ΠΟ, έχει αξιοπρέπεια, ενώ οι χιλιάδες του λαού, που υφίστανται την καταλήστευση και την κακοποίηση, δεν έχουν.
__Ενώ η πραγματικότητα φωνάζει ότι την αξιοπρέπειά τους οι πολιτικοί την καταρράκωσαν αυτοί οι ίδιοι. Και το πέτυχαν αυτό, καταρρακώνοντας και χλευάζοντας όλες τις αξίες και τους θεσμούς (πατρίδα, έθνος, δημοκρατία, σοσιαλισμό, δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, οικογένεια, κλπ, κλπ). Και μάλιστα σε εξοργιστικό βαθμό.
__Φθάνοντας, τώρα τελευταία, στο «άκρον άωτον» της πολιτικής αφροσύνης και παραφροσύνης και αναξιοπρέπειας με το να νομοθετούν τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Ενεργώντας, έτσι, ως λήσταρχοι και εκβιαστές του χειρίστου είδους. Και μάλιστα σε βάρος της φτωχολογιάς!…
__Και δείχνουν με τον όλο βίο τους και την πολιτεία τους ότι δεν νοιάζονται και δεν ντρέπονται καθόλου για το όργιο αυτό της πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά πολιτικής και εθνικής αναξιοπρέπειας.
__Και λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι πέρα και πάνω απ’ τους δικούς τους άφρονες και ληστρικούς νόμους υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Οι οποίοι εκμηδενίζουν και απαξιώνουν αυτούς, που εκμηδενίζουν και απαξιώνουν τον άνθρωπο και όλα τα ιερά και τα όσια, που πιστεύει και σέβεται…
__Για να επαληθεύεται, έτσι, ο Καντ, που λέει ότι “δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, επειδή τους ποδοπατούν, αυτοί, που κατέστησαν τους εαυτούς τους σκουλήκια” ….
__Ο λαός όμως δεν ανέχεται την ύβρη της σκουληκοποίησης, που με τους δολοφονικούς τους νόμους επιβάλλουν σε βάρος του. Και ντρέπεται για τη βάναυση (σε προσωπικό, οικογενειακό, οικονομικό, εθνικό, κλπ. επίπεδο) αναξιοπρέπεια, στην οποία ολοένα και περισσότερο τον καταδικάζουν και τον βουλιάζουν.
__Και επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη μπόχα της δολοφονικής επιδρομής και καταδρομής εναντίον του, αντιδρά. Και -ω του παραδόξου θαύματος-με τα πιο ανώδυνα μέσα. Ενώ η λογική και το Σύνταγμα ακόμη φωνάζουν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά και αποφασιστικά.
__Κι όμως αυτή την απροκάλυπτη πραγματικότητα, έχουν το απύθμενο θράσος να τη διαστρέφουν και να την αντιστρέφουν. Και να κατηγορούν τους ανθρώπους του λαού για τις αντιδράσεις του.
__Όταν με τα έργα και τις ημέρες τους έχουν κάμει τα μάτια του να θολώσουν από απελπισία κι αγανάκτηση. Επειδή, ακριβώς μέσα στα δικά τους μάτια υπάρχουν ολόκληρα δοκάρια αδικίας και ανξιοπρέπειας, μεγαλύτερα κι απ’ τις Κορδιλιέρες των Άνδεων.
__Και, βέβαια, η διαστροφή και αντιστροφή αυτή της πραγματικότητας επιβάλλεται πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα των άδικων νόμων και της ανήθικης ηθικής των κοτζαμπάσηδων και των αφεντάδων. Που μπορεί ν’ αλλάζουν, κατά καιρούς, ονόματα, αλλά ποτέ τη ληστρική τους νοοτροπία και συμπεριφορά.


Τη νοοτροπία και συμπεριφορά των αιώνιων φαρισαίων…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: