Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διαγωνισμός ΕΠΑ για Στερεά Ελλάδα – Εύβοια.


Την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία και διαχείριση τριών νέων εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Στερεά Ελλάδα – Εύβοια, προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. 
Ο εν λόγω διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο κατάλογος των εταιριών (short list) για το διαγωνισμό του Λιγνιτωρυχείου της Βεύης, «που αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην απελευθέρωση της αγοράς λιγνιτικής ενέργειας στη χώρα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο νομό Φλώρινας και στην ευρύτερη περιοχή».
 Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και στα διεθνή ενεργειακά δίκτυα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα και συγκεκριμένα στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» και στον ελληνικοϊταλικό αγωγό φυσικού αερίου (ITGI).
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Poseidon, για τη Διασύνδεση Ελλάδας- Ιταλίας και του αγωγού για τη διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: