Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΜΙΚΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝΑΨΕ «ΣΠΙΘΕΣ»
   «Σπίθες» άναψε στην Κύπρο το πρόσφατο δημοσίευμα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με τίτλο «ΗΡΩΔΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» για το σαρωτικό, επιζήμιο, άκαρδο και αντιπαιδαγωγικό κλείσιμο (συγχώνευση) εκατοντάδων ελλαδικών σχολειών από την Κυβέρνηση της Αθήνας, προκειμένου να περικόψει δαπάνες για χάρη του Μνημονίου! Παρότι αυτές είναι τελικά πολύ μικρές μπροστά στη ζημιά και τα έξοδα μετακίνησης και ταλαιπωρίας χιλιάδων μαθητών μικρών σχολειών, αλλά και τον μαρασμό και ερήμωση των μικρών χωριών.


  Ευαίσθητοι Έλληνες της Κύπρου, έχοντας τα βιώματα της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας και του μοναδικού ρόλου που διαδραματίζει στα χωριά το σχολειό, κινητοποιήθηκαν μέσα από τις οργανώσεις της Σπίθας Κύπρου, ίδρυσαν τη «Σπίθα Παιδείας Κύπρου» και απευθύνουν έκκληση στον Κυπριακό Ελληνισμό να βοηθήσει οικονομικά ώστε να «υιοθετηθούν», να αναληφθούν δηλαδή τα έξοδα λειτουργίας όσο περισσότερων μικρών σχολειών της μάνας Ελλάδας!
   Είναι πραγματικά μια τόσο συγκινητική πρωτοβουλία, που δείχνει την αμείωτη αγάπη και τους αυθεντικούς κοινούς εθνικούς δεσμούς ανάμεσα Κύπρο και Ελλάδα, που ποτέ δεν παύει να βοηθά η μια την άλλη, σε μια πορεία πύρινη και μαρτυρική, αλλά δοξασμένη και λαμπρή μέσα στην ίδια θάλασσα της ελληνικής ιστορίας!

  Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την Ανακοίνωση των Κυπρίων αδελφών μας για την αναδοχή των ελλαδικών σχολείων με τίτλο «η μικρή Κύπρος σώζει τα μικρά σχολεία της Ελλάδος»:

__________________________________________________________________________


             "ΣΠΙΘΑ"
    ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ       
τηλέφωνο 0035799309934


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
7 – 2 - 2011 μ.Χ.

ΓΙΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ
ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
«ΗΡΩΔΗΣ» ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
               


   Με αυτό τον τίτλο το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΝΕΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ κάνει μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που, με εντολές της Τρόϊκας, η παρούσα ελληνική Κυβέρνηση θέλει να φέρει σε πέρας: το κλείσιμο εκατοντάδων μικρών Ελληνικών σχολείων.

   Οι Κύπριοι ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ πήραμε αμέσως το μήνυμα. Εκπαιδευτικοί και ακτιβιστές γύρω από τα θέματα Παιδείας,αισθανθήκαμε την ηγεσία του Ελλαδικού Υπουργείου Παιδείας σαν τον κακό γίγαντα που γκρεμίζει τις φωλιές των μικρών παιδιών, σβήνει τις φωνές από τις σχολικές αυλές των χωριών, σκοτώνει την τελευταία φλέβα ζωής των ελληνικών κοινοτήτων κι αφήνει τους από χρόνια εγκαταλειμμένους τελευταίους Έλληνες κατοίκους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες με τη κομμένη σύνταξη, να σβήσουν μέσα στις αναμνήσεις τους: πώς μέσα από τις στάχτες του πολέμου ανάστησαν τη χώρα, χτίζοντας με τα δικά τους χέρια γιοφύρια, δρόμους και σχολειά και που τα βλέπουν τώρα να γκρεμίζονται από το άσπλαχνο κράτος του ΔΝΤ.
  Ίσως γιατί οι Κύπριοι πολλές φορές πονέσαμε από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» μιας πατρίδας που μας αποκοίμιζε "στο πρώτο της το γάλα" κι ύστερα μας πέταγε "δεν σας χρειαζόμαστε, μας είστε βάρος!», καταλάβαμε πως το ίδιο μοιάζει τώρα να λέει η Υπουργός Παιδείας στους Έλληνες Ακρίτες των μικρών νησιών και των ορεινών περιοχών.
   Κι ανατριχιάσαμε καθώς σκεφτήκαμε πως πρόκειται για την ίδια «λογική» με την οποία η Τουρκία έκλεισε  τα Ελληνικά σχολεία σε Ίμβρο και Τένεδο, εξαναγκάζοντας σε ερήμωση τα Ελληνικά χωριά…Μια Τουρκία που σήμερα, για την νεοοθωμανική της εξάπλωση, ανοίγει εκατοντάδες σχολεία και στα πιο απομακρυσμένα χωριά και ιδιαίτερα δίπλα στα Ελληνικά σύνορα....
   Ανατριχιάσαμε ακόμα, γιατί 36 χρόνια ζούμε πάνω στο πετσί μας το δράμα του Ελληνικού Σχολείου στην τουρκοκρατούμενη χερσόνησο της Καρπασίας με τους 37 μαθητές του το οποίο, σε πείσμα των ισχυρών της γης και των ποικίλων κατεστημένων που μιλούν για περικοπές στην παιδεία, παραμένει εκεί, ζωντανός φάρος Ελληνικών γραμμάτων, θυμίζοντας στους όπου γης Έλληνες  τις παρακαταθήκες της ηρωϊκής δασκάλας του γένους Ελένης Φωκά.

   Με τούτες τις σκέψεις οι Κύπριοι ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ ιδρύσαμε τη "ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥΗ "ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσόν και να αναζητήσει Αναδόχους, για να κρατηθούν τα μικρά Ελληνικά σχολεία και οι απομακρυσμένες Ελληνικές κοινότητες ζωντανά.

Απευθυνόμαστε:

στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
στα ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
σε όλους τους ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
στους ΦΟΙΤΗΤΕΣ της ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ
στην ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ, στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
και σε όλο τον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

και ζητούμε να γίνουν ΑΝΑΔΟΧΟΙ της ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, γιατί ήρθε η ώρα το ΠΑΙΔΙ (η Κύπρος) να βοηθήσει τη ΜΑΝΑ (την Ελλάδα). Ο Κυπριακός Λαός έχει πολλές φορές στην Ιστορία του ανασκουμπωθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες Ελευθερίας, προσφέροντας αίμα και χρήμα.
   Ευρισκόμενος σήμερα σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, έχει τη δυνατότητα να σηκώσει μεγάλο μέρος των εξόδων των Μικρών Ελληνικών Σχολείων, ως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις θυσίες του Ελληνικού Λαού στην τελευταία μάχη της Κύπρου.

   Η "ΣΠΙΘΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ" καλεί επίσης όλο τον ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, τους ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ και τους ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ να αποτελέσουν ΑΝΑΧΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αναλαμβάνοντας την ΑΝΑΔΟΧΗ Μικρών Ελληνικών Σχολείων.


-          ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-          ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

-          ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΝ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ

-          ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

-          ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΔΟΥ

-          Η ΜΙΚΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: spitheskyprou@gmail.com

FACE BOOK: www.facebook.com                      search: ΣΠΙΘΕΣ ΚΥΠΡΟΥ
Όσες φίλες και φίλοι έχετε προφίλ στο FACE BOOK μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας.
Όσες και όσοι δεν έχετε μπορείτε να το δημιουργήσετε για να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΘΩΝ
spithahellas.forumup.gr           Συνδέσεις με: ΣΠΙΘΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ κ.λ.π
forum.spitha-kinima.org          Σύνδεση με ΣΠΙΘΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΠΙΘΩΝ ΚΥΠΡΟΥ    spitheskyprou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: