Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπ. Παιδείας ότι την συκοφαντεί


«Το υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι οι καταργήσεις γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους επιχειρεί, τόσο με ανακοίνωσή του, όσο και με τη βοήθεια της δημοσιογραφικής σπέκουλας, να συκοφαντήσει τον αγώνα της ομοσπονδίας μας και να τρομοκρατήσει όσους αντιδρούν στην εφαρμογή του «Μνημονίου» στο χώρο της εκπαίδευσης».
Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνοντας πως «Στην ανακοίνωση αυτή (και αφού προηγήθηκε ανάλογη από το γνωστό. Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Αττικής,) καταγγέλλονται «βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα» κατά την πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής. Είναι σαφής η πρόθεση να δυσφημισθούν οι αγώνες των εκπαιδευτικών φορέων για μια ουσιαστικότερη δημόσια παιδεία, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδικαλιστικές παρατάξεις». 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 
Είναι γνωστό ότι ο κλάδος μας τοποθετήθηκε αρνητικά στις επιχειρούμενες (μόνο με οικονομικά κριτήρια) συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Το προηγούμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, απαξίωσε την ΟΛΜΕ καθώς δεν τηρήθηκε η δέσμευση της για διάλογο και παρακάμπτοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και τις τοπικές κοινωνίες κατά παράβαση του νόμου, ανακοίνωσε την κατάργηση του 8% των σχολικών μονάδων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στα πλαίσια αυτά στηρίξαμε και θα στηρίζουμε κινητοποιήσεις για την αποτροπή τους, απαιτώντας από το Υπουργείο να μην προχωρήσει στο κλείσιμο σχολείων.
Ωστόσο είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι αφού το Υπουργείο δεν κατάφερε να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι οι καταργήσεις γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους επιχειρεί, τόσο με ανακοίνωσή του, όσο και με τη βοήθεια της δημοσιογραφικής σπέκουλας, να συκοφαντήσει τον αγώνα της ομοσπονδίας μας και να τρομοκρατήσει όσους αντιδρούν στην εφαρμογή του «Μνημονίου» στο χώρο της εκπαίδευσης.
Στην ανακοίνωση αυτή (και αφού προηγήθηκε ανάλογη από το γνωστό. Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Αττικής,) καταγγέλλονται «βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα» κατά την πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής. Είναι σαφής η πρόθεση να δυσφημισθούν οι αγώνες των εκπαιδευτικών φορέων για μια ουσιαστικότερη δημόσια παιδεία, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Στις 18-03-2011 η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης και ΔΔΕ όλης της χώρας χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Ειδικότερα για την Αττική και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια ογκώδης συγκέντρωση από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε παράσταση στον Περιφερειακό Δ/ντή από αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν μέλη των προεδρείων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων) και αιρετά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά την είσοδό μας στο γραφείο του διαπιστώσαμε ότι παρευρίσκοντο ήδη γονείς και μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματά της και αφού εισέπραξε τις αρνητικές απαντήσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση Περιφερειακού Δ/ντη (ο οποίος τηρεί απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στις ομοσπονδίες σε όλο αυτό το διάστημα) αποχώρησε χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις βίαιες προθέσεις που μας αποδίδονται καθώς και τη σύγχυση που δημιουργείται για τη στάση εκπροσώπων του κλάδου τόσο από την ανακοίνωση του Υπουργείου όσο και από διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο των τελευταίων ημερών. Στα δημοσιεύματα αυτά εμπεριέχονται ψεύδη και ανακρίβειες για την στάση της ΟΛΜΕ. Η ατυχής ταύτιση παρατάξεων με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή η απαξιωτική αναφορά σε αγωνιστές συνδικαλιστές, όχι μόνο δε συνεισφέρουν στην αντικειμενική ενημέρωση, αλλά «πετούν λάσπη» στους αγώνες του κλάδου για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας από την επιδρομή της τρόικας και του Μνημονίου.
Καταγγέλλουμε επίσης την ΝΕΤ για την αντιδεοντολογική άρνησή της να υπάρξει παρέμβαση του Προέδρου της ΟΛΜΕ στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων (ή έστω ανακοίνωση από την παρουσιάστρια του δελτίου) προκειμένου να ανασκευαστούν τα όσα ψευδή αναφέρθηκαν από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπα για τα γεγονότα.
Λυπούμαστε πραγματικά γιατί η κυβέρνηση με τη στάση της πυροδοτεί εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
*********************************************************************
Για την κατάργηση του δημοτικού σχολείου Στειρίου τι κάνουμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια: