Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σημεία εισήγησης κ. Χειμάρα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28/3/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 28/3/2011
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι υπηρεσίες της περιφέρειας υπολειτουργούν με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει τις ανάλογες κατευθύνσεις.
Δεν έχετε φροντίσει την οργανωτική αναδιάρθρωση για να λειτουργούν σωστά.


Όλα σχεδόν τα έργα που είχαν προωθήσει με εγκεκριμένες πιστώσεις, οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις – όπως αυτά της Φθιώτιδας που γνωρίζω καλά – έχουν σταματήσει.
Οι ανάδοχοι των έργων και οι εργαζόμενοι σε αυτά, καταγγέλλουν πως δεν έχουν πληρωθεί από την ανάληψη των καθηκόντων σας (1/1/2011).
Σας επισημαίνω πως οι καθυστερήσεις αυτές αυξάνουν την ανεργία η οποία καλπάζει στην περιφέρειά μας και επιτείνουν το κλείσιμο το Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις χιονοπτώσεις, απέδειξε την ανετοιμότητα αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων.
Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία παρά το γεγονός η Ε.Μ.Υ. και τα Μ.Μ.Ε. ενημέρωναν για τις επερχόμενες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η χώρα.
Το δυσάρεστο ήταν ότι η 4ωρη διακοπή της κυκλοφορίας, έγινε στην Περιφέρειά μας και μάλιστα στη Φθιώτιδα.
…και το χειρότερο όλων ότι ο Περιφερειάρχης ήταν ΑΠΩΝ !!!
Και μην μου πείτε, ότι αρμόδια για τον εκχιονισμό ήταν η εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία και συντήρηση του δρόμου, γιατί πρέπει να γνωρίζεται πως εκεί που οι εταιρείες δεν λειτουργούν σωστά, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ !!!
Δεν κρύβονται, είναι παρόντες και συντονίζουν!
Και φυσικά την επομένη ζητούν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ευθύνες της όποιας εταιρείας.
Αυτό κάναμε εμείς στο παρελθόν αλλά και οι διορισμένοι κρατικοί περιφερειάρχες. Ήμασταν όλοι παρόντες.    
Εδώ θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Αταλάντης κ. Λιόλιο, ο οποίος μπήκε μπροστά και δεν κρύφτηκε κάνοντας τον ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να υπερτονίσω, ότι η μόνη σας πράξη αμέσως μετά την ορκωμοσία, ήταν να προσπαθήσετε να εκδιώξετε με τον χειρότερο τρόπο τον Νομικό Σύμβουλο της Περιφέρειας - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ – όπως πολύ ξεκάθαρα τόνισε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο έγκριτος Νομικός κ. Παπαευθυμίου, προσκείμενος στο δικό σας κομματικό χώρο, προς τιμήν του.
Προσπαθήσατε να εκδιώξατε με τον χειρότερο τρόπο κύριε Περιφερειάρχη, έναν έγκριτο νομικό, ο οποίος χειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία όλα τα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν τη Νομαρχία Φθιώτιδας έξι ολόκληρα χρόνια και η πρόσληψή του είχε αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ, από όλες τις παρατάξεις του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου .
Και το κάνατε με έναν τρόπο που δεν τιμά τους αιρετούς Άρχοντες.
Ήμουν στο Δικαστήριο και άκουσα όλη την διαδικασία: Δηλαδή άκουσα και πληροφορήθηκα :
Αντί να τον καλέσετε – αν δεν τον θέλατε – και να του ζητήσετε ακόμα και να παραιτηθεί με ξεκάθαρο και έντιμο τρόπο,
Συνεργαστήκατε μαζί του, του ζητήσατε να σας ενημερώσει για τις εκκρεμότητες – και σωστά – και του είπατε ότι επιθυμείτε τη συνεργασία του.
Τον γοητεύσατε με την συμπεριφορά σας, ενώ ήδη από τη 2η ημέρα μετά την ορκωμοσία σας, είχατε αποφασίσει, δια του Αντιπεριφερειάρχη, την εκδίωξή του.
Τέτοιες ενέργειες κ. Περγαντά δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση και δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες να ισχυρίζονται ότι όλοι μας δεν έχουμε μπέσα.!!! …για να μην πω τίποτα χειρότερο σήμερα. Ίσως επανέλθω σύντομα.
Προσωπικά γνωρίζεται την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας, αλλά σήμερα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω: ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ!!
Και δεν μπορεί να κρύβεστε ότι το ζήτημα το χειρίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης και δεν έχετε γνώση. Την Περιφέρεια εσείς την διοικείται και όχι ο Αντιπεριφερειάρχης και εσείς έχετε την ευθύνη.
Παρόλα αυτά, εμείς θα στηρίξουμε το έργο σας – αν ασχοληθείτε ουσιαστικά με αυτό – γιατί μέχρι σήμερα δεν το βλέπουμε.
Και θα το κάνουμε, για το καλό της Περιφέρειάς μας.
Θέλω δε να σας τονίσω, μιας και η πρόσληψη του Νομικού Συμβούλου είχε γίνει επί της δικής μου Νομαρχιακής θητείας, ότι ο υποφαινόμενος 11 χρόνια Νομάρχης, ποτέ δεν έκανε κομματικές διακρίσεις και αυτό είναι γνωστό σε όλους, τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στη Σάμο.
Άλλωστε, η Ελλάδα του σήμερα, δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει για πολιτικούς λόγους εκτός δραστηριότητας, επιστήμονες του αναστήματος του Θύμιου Καραΐσκου.
Αναμένω και εγώ όπως όλοι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα τοποθετηθώ με βάση αυτή.

Και τελειώνω με ένα προσωπικό θέμα:
Ήμουν εκ της ιδιότητάς μου ως Νομάρχης Φθιώτιδας   Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ».
Από τις αρχές του έτους, ζήτησα από τα στελέχη της εταιρείας να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την διενέργεια του ετήσιου ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγκτές, που σημειώστε πως εγώ καθιέρωσα, ώστε μόλις βγάλουν το πόρισμα να συγκαλέσουμε Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση των μετόχων, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής μου.
Όπως είναι φυσιολογικό, προσωπικά δεν είχα καμία επιθυμία να παραμείνω στη θέση μου ούτε μία ώρα.
Όμως το γεγονός ότι πληροφορήθηκα την αντικατάστασή μου από τα ΜΜΕ, δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου και νοοτροπία μίας άλλης εποχής.  
Μάλιστα δεν ενημερώθηκα καν ούτε και από τα στελέχη της Αναπτυξιακής.  
Πρέπει να ξέρετε ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια και σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες η αλλαγή των οργάνων γίνονται με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας.
Παρόμοιες ενέργειες είχαμε να ζήσουμε από την 10ετία του ’80.
Εδώ μια λέξη ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ
Έτσι θα διοικήσετε τη Στερεά Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: